Premieră în Gorj: 8 primari în spatele gratiilor pentru luare de mită

0
423
FOTO: ziaruloval.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au descoperit o reţea de primari care ofereau contracte pe bandă rulantă unui om de afaceri din Turceni, contra unor sume de bani pe care le primeau de la acesta. Totul s- a întâmplat în acest an, iar valoarea sumelor primite drept mită se ridică la 400 de mii de lei.

Procurorii au intrat pe filiera primarilor după ce în luna septembrie, au găsit în urma percheziţiilor de la omul de afaceri, o agendă în care erau notate primăriile şi în dreptul lor, sumele pe care le- ar fi primit mită. Doru Şandru este administratorul firmei Ydail din Turceni, care în urmă cu câţiva ani a aparţinut în acte fostului primar al localităţii, Ion Iordache. Deşi nu mai apărea în documente, cel care lua decizii era tot el.

Monede de aur şi sume de bani confiscate

În urma percheziţiilor efectuate la domiciului primarilor, anchetatorii au găsit 10 monede de aur, 3000 de euro şi 30 de mii de lei. Sumele de bani şi monedele de aur au fost confiscate, deoarece primarii nu au putut să le justifice. În urma audierilor primarii au declarat că nu au luat mită.
În acest dosar, au fost reţinute 10 persoane: cei 8 primari din Bărbăteşti, Cătunele, Negomir, Plopşoru, Slivileşti, Urdari,Melineşti din judeţul Dolj, Aninoasa, fostul administrator public al primăriei Rovinari, Constantin Podaru şi Doru Şandru, administratorul Ydail.

ecopolitic.ro

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.