Ponta- mărul discordiei pentru prezenţa la reuniunea Partidului Socialist ungar

0
332
Foto: Antena 3
Foto: Antena 3

Prezent sâmbătă la Budapesta la reuniunea Partidului Socialist ungar, Victor Ponta a ţinut un discurs în care a încercat să scoată în evidenţă importanţa covârşitoare a unei coexistenţe paşnice între maghiari şi români şi stoparea orcăror acte de violenţă, extremism şi populism- ,,Populismul, extremismul şi demagogia, toate, sunt împotriva intereselor popoarelor noastre  şi a ţărilor noastre şi ar trebui să ne ferim de astfel de lucruri”.

Nu de aceeaşi părere au fost însă şi liderii Partidului Naţionalist Ungar care au văzut prezenţa la Budapesta a lui Victor Ponta ca un act de înală trădare din partea membrilor partidului Socialist aflat în opoziţie.

În faţa Palatului Sporturilor “Papp Laszlo” din Budapesta (unde a avut loc reuniunea Partidului Socialist ungar) a avut loc în acelaşi timp şi o manifestare cu tente extremiste, condusă de Zoltan Balczo (vicepreşedintele partidului Naţionalist ungar- Jobbik ) care a declarat cu ardoare în faţa a aproape 300 de susţinători ca, prin toate deciziile sale, premierul Romaniei a actionat impotriva etnicilor maghiari.

5.000 de secui au mărşeluit pentru o aşa zisă autonomie

În decursul după-amiezei de ieri aprope 5.000 de persoane au participat la Târgu-Mureş la un  miting pentru autonomie unde au purtat steaguri şi fanioane secuieşti şi au scandat şi purtat pancarte cu mesaje pro-autonomie, conform Mediafax.

Se pare că manifestarea vine şi după prezenţa la Budapesta a premierului Victor Ponta şi  acuzele aduse acestuia şi Partidului Socialist ungar de către vicepreşedintele Jobbik, Zoltan Balczo.

Participanţii s-au adunat la Monumentul Secuilor Martiri din Târgu Mureş purtând steaguri şi fanioane ale ţinutului Secuiesc şi ale Jobbik. Alături de aceştia s-au aflat Tokes Laszlo (liderul Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania), Biro Zsolt (preşedintele PCM), Toro T. Tibor (preşedintele PPMT), Izsak Balazs (liderul Consiliului Naţional Secuiesc), dar şi Marc Gafarot I. Monjo (reprezentant al Partidului pentru Convergenţa Catalană).

Foto: Agerpres

În urma acestor manifestări cu tente extremiste ce încearcă obţinerea autonomiei ţinutului Secuiesc Premierul Victor Ponta a declarat că apreciază că liderii UDMR nu au luat parte la acest eveniment şi sunt conştienţi că nu prin extremism obţin voturi şi susţinere. De asemenea acesta a fost bucuros că nu a fost niciun fel de eveniment nefericit şi i-a felicitat pe românii din Târgu-Mureş că nu au dat curs unei antimanifestări- ,,românii din Târgu-Mureş ştiu încă de acum 23 de ani ce înseamnă confruntarea”.

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.