POMPIERII MEHEDINŢENI SĂRBĂTORESC 81 DE ANI DE LA ÎNFIINŢAREA PROTECŢIEI CIVILE ÎN ROMÂNIA

0
254

isu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Drobeta” al județului Mehedinți format, în decembrie 2004, prin fuzionarea Corpului Pompierilor Militari cu Comandamentul Protecției Civile, sărbătorește zilele armei celor două instituții, atât la data de 28 februarie — Ziua Protecției Civile din România, cât și la data de 13 septembrie — Ziua Pompierilor din România.

În acest an, la data de 28 februarie, se sărbătoresc 81 de ani de PROTECȚIE CIVILĂ în România.

Cu această ocazie, I.S.U. ‘Drobeta’ organizează o serie de activități ce au ca scop informarea cetățenilor asupra riscurilor prezente în comunitate, popularizarea măsurilor specifice de prevenire a manifestării acestora, dar și regulile de comportare în cazul producerii situațiilor de urgență.

Activitățile vor debuta, în zilele de 24 și 25 februarie a.c., cu organizarea unor puncte mobile de informare în hipermarket-urile din municipiul Dr.Tr. Severin. În acele zile, în intervalul orar 10:00-14:00, cadre ale I.S.U. ,,Drobeta” se vor afla în două hipermarket-uri, pentru a disemina informații cu privire la riscurile potențial generatoare de situații de urgență de la nivelul județului, regulile de comportare în situații de urgență, principalele cauze de incendiu și modul de prevenire, importanța educației antiincendiu în familie, dar și necesitatea supravegherii permanente a copiilor. Pe timpul acestor activități, cadrele Inspecției de Prevenire vor distribui pliante, flyere, stikere cu mesajele campaniilor naționale ,,F.O.C. — Flăcările omoară copii” și ,,R.I.S.C.” — ,,Siguranța nu este un joc de noroc”.

Vineri, 28 februarie, când se sărbătoresc 81 de ani de protecție civilă în România, toate subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Drobeta” își vor deschide porțile în cadrul programului Ziua Porților Deschise, pentru ca, cei interesați să aibă posibilitatea de a cunoaște îndeaproape tehnica de intervenție din dotarea pompierilor mehedințeni.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.