Poliţiştii rutieri au efectuat la nivel naţional controale transportatorilor publici

0
187

Poliţiştii rutier au efectuat la nivel naţional pe linia autovehiculelor destinate transportului public de persoane o serie de controale pentru  respectarea  perioadelor de conducere şi de odihnă şi starea tehnică a vehiculelor.

Agenţii rutieri au constatat peste 2.000 de contravenţii, au reţinut 26 de permise de conducere, au retras 42 de certificate de înmatriculare şi au dispus măsura imobilizării a 11 vehicule.

La activităţile de control în trafic, au participat 662 de poliţişti rutieri şi 133 de inspectori de trafic din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, fiind verificate 3.787 de autovehicule destinate transportului public de persoane.

În urma controalelor au fost aplicate 1.890 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 69 pentru nereguli privind legalitatea transportului efectuat şi 82 pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi de odihnă.

Alte 1.739 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, dintre care 394 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentară şi una pentru neacordarea priorităţii de trecere.

De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 26 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce şi au retras 42 de certificate de înmatriculare.

Pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi de odihnă sau pentru defecţiuni tehnice grave, a fost dispusă măsura imobilizării a 11 vehicule. De asemenea, pentru efectuarea ilicită a transportului public, în 4 cazuri, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor respective.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.