Poliţist şi consilier local reţinuţi pentru 29 de zile

0
272

 Poliţist şi consilier local reţinuţi pentru 29 de zile

 

FRUMUȘELU DAN- agent şef de la Serviciului de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța şi GHEORDUNESCU EMIL- consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Agigea, judeţul Constanța au fost reţinuţi pentru luare de mită şi şantaj, respectiv pentru complicitate la luare de mită şi şantaj.

Cei doi au exercitat presiuni datorită funcţiilor deţinute asupra unui cetăţean (denunţătorul) pentru a primi suma de 45.000 de Euro în contul unui prejudiciu invocat de Gheordunescu Emil, în calitate de parte vătămată. Agentul de poliţie a ameninţat că dacă nu vor primi suma de bani solicitată, va administra probele dosarului în aşa fel încât denunţătorul să fie trimis în judecată, cu consecința condamnării sale la închisoare cu executarea pedepsei. În cazul în care suma de bani ajungea în mâinile celor doi, poliţistul urma să impună o decizie favorabilă în dosar, în urma căreia acesta o sa primească închisoare cu suspendare sau chiar scoaterea de sub urmărirea penală.

Inculpatul Gheordunescu Emil a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce primea de la denunţător suma de 45.000 de Euro, din care 30.000 euro pentru sine și 15.000 euro pentru agentul de poliție Frumușelu Dan.

La data de 23 decembrie 2012, Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpaților Frumușelu Dan și Gheordunescu Emil.

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.