Pistolari şi cămătari reţinuţi pentru 29 de zile

0
198

Pistolari şi cămătari reţinuţi pentru 29 de zile

Conform articolului 66 din Codul de procedură penală învinuiţii au prezumţia de nevinovăţie, faţă de aceştia fiind doar dispusă începerea urmăririi penale, o activitate procedurală în strângerea probelor şi mijloacelor de probe dintr-un dosar penal.

D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara a reţinut pe o perioadă de 29 de zile pe învinuiţii Mîndriloiu Dănuţ Florin (considerat şi creierul grupării) şi Ivănescu Dan Marius pentru constituirea unui grup infracţional organizat pe raza judeţului Caraş-Severin, violenţă, şantaj şi cămătărie. Aceştia sunt cunoscuţi ca persoane cu un comportament extrem de periculos fiind condamnaţi anterior la 7 ani de închisoare şi respectiv 20 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor, având ca mod operare folosirea unei arme de foc într-un loc public.

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. împreună cu procurorii de la D.I.I.C.O.T. Timişoara au reuşit să identifice mai multe persoane din mediul de afaceri reşiţean ca părţi vătămate. Aceştia erau ameninţaţi şi siliţi să plătească membrilor grupării diferite sume de bani „restante”. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor 2 învinuiţi şi pentru stabilirea tuturor membrilor grupării infracţionale din care cei doi fac parte.

 

Vestul (României) sălbatic

La data de 04.12.2012 membrii grupării au executat mai multe focuri de armă în portiera unuia dintre „datornici” în vederea intimidării acestuia, iar 9 zile mai târziu, Mîndriloiu Dănuţ Florin a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 142.000 de Euro de la partea vătămată.

 

Alin BĂLUŢĂ

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.