Peste şase mii de vaccinuri antigripale sunt disponibile în Gorj

0
261

De aproape două săptămâni, primăvara s-a instalat, sezonul rece finalizându-se fără a face mari probleme gorjenilor. Cu toate acestea, campania de vaccinare antigripală continuă la nivelul judeţului Gorj. În ultima săptămână s-au vaccinat 125 de persoane, dintre care 75 au peste 65 de ani. La ora actuală, la nivelul judeţului nostru, mai sunt disponibile 6.400 doze de vaccin antigripal.

Campania de vaccinare antigripală pentru sezonul rece 2012-2013 a atras destul de mulţi gorjeni, câteva mii de persoane din judeţul nostru au solicitat imunizarea împotriva gripei sezoniere. Deşi a venit primăvara, vaccinul antigripal continuă să fie căutat. Săptămânal, sute de persoane se adresează medicilor pentru a fi vaccinate. „În ultima săptămână au solicitat vaccinarea 125 de persoane, dintre care 75 au peste 65 de ani. În acest moment, în stocul Direcţiei de Sănătate Publică nu mai avem nicio doză de vaccin antigripal, dar în teritoriu mai sunt disponibile 6.400 vaccinuri”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Cui se adresează vaccinarea antigripală!?

Ca în fiecare an, şi în cadrul actualei campanii de imunizare împotriva gripei sezoniere sunt vaccinate persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medico-sanitar. Vaccinarea antigripală nu este obligatorie, ea făcându-se doar la cerere. În plus, începând din acest an, vaccinarea antigripală este recomandată şi gravidelor. Campania de imunizare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.