Peste o mie de viroze şi aproape 500 cazuri de pneumonie

0
255

În ultima săptămână, numărul persoanelor diagnosticate cu viroze şi pneumonie a înregistrat o scădere. Direcţia de Sănătate Publică Gorj continuă să monitorizeze situaţia îmbolnăvirilor. În perioada 4-10 martie, 1.043 gorjeni au fost diagnosticaţi cu viroze şi 481 cu pneumonie. 222 de persoane au fost internate cu afecţiuni respiratorii acute.

Monitorizarea îmbolnăvirilor continuă, deşi sezonul rece s-a încheiat, cel puţin calendaristic. În cea de-a zecea săptămână a acestui an, statistica Direcţiei de Sănătate Publică Gorj arată o scădere a numărului persoanelor diagnosticate cu viroze şi pneumonie. „În perioada 4-10 martie, am avut 1.043 cazuri de viroze şi 481 cazuri de pneumonie. Au fost 75 de internări în rândul persoanelor diagnosticate cu viroze şi 147 internări la persoanele cu pneumonie”, confirmă purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Deşi suntem în plină lună martie, virozele continuă să dea bătăi de cap gorjenilor, afectând mai ales copiii. În intervalul menţionat, situaţia virozelor în rândul copiilor se prezintă astfel: la categoria de vârstă 0-1 an – 88 cazuri, la 2-4 ani au fost 167 de cazuri şi la 5-14 ani s-au înregistrat 390 de îmbolnăviri.

Aproape 500 cazuri de pneumonie

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii DSP Gorj, în ultima săptămână, numărul persoanelor diagnosticate cu pneumonie a fost 481, 147 de persoane necesitând internare. La pneumonii, situaţia îmbolnăvirilor şi internărilor se prezintă astfel: la categoria de vârstă 0-1 an – 34 de îmbolnăviri, 15 de internări, la 2-4 ani au fost 83 de cazuri, 38 internări; 127 de cazuri şi 42 de internări s-au înregistrat la categoria de vârstă 5-14 ani. Şi în cazul adulţilor au fost multe cazuri de pneumonie”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Recomandări pentru evitarea îmbolnavirii

Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii DSP fac precizarea că gorjenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este obligatoriu să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.