Peste o mie de gorjeni au fost muşcaţi de animale

0
239

Peste o mie de gorjeni au fost muşcaţi de animale

De la an la an, numărul persoanelor muşcate de animale atinge un nou record. Deşi, în cele mai multe cazuri este vorba despre muşcături de câine, sau pisică, există şi situaţii în care victimele au fost muşcate de iepuri, veveriţă, nevăstuică şi alte animale.

Tot mai multe persoane au fost muşcate de animale pe parcursul anului trecut. În evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj se regăsesc nu mai puţin de 1.138 cazuri, 1.066 beneficiind şi de vaccinul antirabic. În peste 900 de cazuri a fost vorba de muşcături de câine. „În 2012 am avut un total de 1.138 persoane consultate, dintre care 1.066 au fost vaccinate. Au fost 935 de persoane muşcate de câini, 80 – de vulpe, 3 – de măgar, 14 – de vacă, 11- de şoarece, şi câte o persoană muşcată de: veveriţă, hamster, iepure şi nevăstuică”, a explicat Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj.
Pe parcursul anului 2011, 798 de gorjeni au cerut ajutorul medicilor după ce au fost muşcaţi de animale. În cele mai multe cazuri a fost vorba despre muşcături de câine, dar au fost şi persoane muşcate de pisici, şobolani, vulpi, porci, ponei, veveriţă.

Stoc de vaccin antirabic, asigurat la SJU

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu are stocul de vaccinuri asigurat, reprezentanţii unităţii sperând să nu mai fie probleme cu acest vaccin. „Avem pe stoc suficiente doze de vaccin antirabic şi se iau din timp măsurile necesare pentru a avea stocul asigurat pe tot parcursul anului, pentru a fi evitate situaţiile neplăcute din trecut”, a conformat Narcis Mărgineanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Mai trebuie precizat faptul că în primele 10 zile ale acestui an s-au prezentat la medic 11 persoane muşcate de animale.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.