UPDATE: PERCHEZIŢII ÎN MEHEDINŢI, GORJ ŞI TIMIŞ. UN PRIMAR PSD IMPLICAT ÎN DOSAR ŞI UN PREJUDICIU IMENS

0
189

diicot

UPDATE:

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Biroul  Teritorial Mehedinţi împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Timişoara şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi au desfăşurat în data de 3 iunie,  22 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Mehedinţi, Timiş şi Gorj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din rechizitoriul procurorilor DIICOT se arată că ,,liderii grupării au identificat agenţi economici interesaţi să-şi diminueze ilegal baza impozabilă prin înregistrarea în documentele contabile a unor operaţiuni comerciale nereale, după care, prin firmele controlate de către ei prin interpuşi au emis facturi aferente operaţiunilor fictive derulate cu societăţile comerciale respective.

        Grupul infracţional organizat a furnizat  facturi fiscale în schimbul unor comisioane cuprinse între 3 – 10% din valoarea înscrisă pe acestea, iar contravaloarea lor este achitată în principal prin transferuri bancare în conturile firmelor emitente, dar și cu chitanțe de plată în numerar.

         Ulterior, după retragerea în numerar a sumelor respective şi după reţinerea comisioanelor stabilite, liderii grupării înapoiau banii partenerilor de afaceri care îi reintroduceau în patrimoniul firmelor deţinute.”

Pe o perioadă de 4 ani, între 2009 şi 2013, firmele din cadrul grupării au  efectuat livrări nereale de  mărfuri către  mai multe firme, care în acest fel şi-au redus artificial profiturile prin diminuarea masei impozabile, situaţie  care a condus la prejudicierea bugetului consolidat al statului cu suma de peste  6.000.000 de lei, constând în T.V.A. şi impozit pe profit deduse în mod nelegal.

La sediul  D.I.I.C.O.T – B.T Mehedinţi vor fi aduse în vederea audierii 22 de persoane.

……………………………………………………………………………………………………..

Poliţiştii de la crimă organizată au descins în această dimineaţă la mai multe adrese din Timiş, Gorj şi Mehedinţi într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu ce sare de două milioane de euro. 

Surse din rândul organelor abilitate, citate de Mediafax au precizat că percheziţiile au loc la locuinţele a cel puţin 25 de persoane suspectate de evaziune fiscală, o parte dintre suspecţi fiind din localitatea mehedinţeană Strehaia.

Printre membrii grupării specializate în evaziune fiscală se află şi primarul comunei mehedinţene Prunişor, Nandi Covlea (PSD), la locuinţa căruia au loc percheziţii, adaugă sursele judiciare citate. De asemenea, au loc percheziţii şi la Strehaia, dar şi în localităţi din judeţele Timiş şi Gorj.

Se pare că mai mulţi rromi din Strehaia emiteau acturi false către administratori ai unor firme, iar după ce facturile erau emise societăţile le înregistrau în contabilitate pentru a-şi diminua veniturile impozabile. Ulterior, banii erau returnaţi, mai puţin comisionul celor care emiteau documentele, transmite Mediafax.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.