PENTRU CĂ AUTORITĂŢILOR DIN GORJ NU LE PASĂ, MARELE BRÂNCUŞI VA AVEA UN MUZEU DE MILIOANE DE EURO, LA CRAIOVA

0
330

Brancusi, Roche, Erik Satie & Foster au golf 1923

Sculptorul gorjean Constantin Brâncuşi nu va avea un muzeu omagial la Târgu-Jiu sau oriunde altundeva în Gorj, aşa cum ar fi fost normal, ci în Bănie. Constantin Brâncuşi va avea la Craiova un muzeu omagial, sub forma unui Centru Internaţional, pe care Consiliul Judeţean Dolj îl va ridica în curtea Muzeului de Artă din oraş, cu o investiţie de şapte milioane de euro, transmite Mediafax

Centrul Internaţional Constantin Brâncuşi – Centru Turistic Interactiv va fi finanţat prin cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 (50%), iar celelalte 50 de procente urmând să fie acoperite de CJ Dolj. Investiţiile proiectului trebuie finalizate până la finele anului 2015.

,,O investiţie fără precedent în ţară, apare într-un moment în care, aşa cum vedeam chiar şi în mass-media, în nicio localitate din România, inclusiv Bucureşti, nu s-a realizat nimic important pentru românul cel mai cunoscut în lume. Consiliul Judeţean Dolj încearcă de ani buni să pună în operă un demers de construire a unui muzeu omagial pentru cel care s-a născut a doua oară la Craiova, după cum spunea chiar marele sculptor, demers care, iată, prinde contur. De aceea, bucuria mea este şi mai mare când anunţ că o investiţie de şapte milioane de euro a fost aprobată şi că ne îndreptăm către toate celelalte faze pe care le implică derularea unui proiect cu fonduri europene. Îmi este clar acum că la Craiova se va petrece un lucru deosebit, pentru care vom fi invidiaţi de toată România. Am convingerea că acest loc se va transforma într-unul de pelerinaj, pentru că şase opere ale lui Constantin Brâncuşi, lucrări aflate în proprietatea CJ Dolj şi păstrate la Muzeul de Artă, vor putea fi acum mult mai bine puse în lumină”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.