Pensiunile şi restaurantele din zonele turistice, sub lupa inspectorilor DSP

0
260

Pensiunile şi restaurantele din zonele turistice, sub lupa inspectorilor DSP

Staţiunea Rânca

Pragul unităţilor de alimentaţie publică şi cazare din zonele turistice este trecut nu doar de turişti, ci şi de angajaţii Inspecţiei Sanitare de Stat. Aceştia urmăresc respectarea normelor igienico-sanitare. Până la această oră nu au fost aplicate sancţiuni, nefiind depistate nereguli, însă verificările continuă.

Pentru a fi siguri că turiştii nu sunt expuşi riscului de a se îmbolnăvi, inspectorii din cadrul Inspecţiei Sanitare de Stat efectuează, în această perioadă, o serie de controale la unităţile de alimentaţie publică şi cazare din zonele turistice. „În această perioadă, în care sunt foarte mulţi turişti în judeţul nostru, inspectorii din cadrul inspecţiei sanitare de stat efectuează controale în unităţile de alimentaţie publică, de cazare, din zonele turistice, urmărind respectarea normelor igienico sanitare în aceste unităţi, pentru a preveni apariţia de boli în rândul consumatorilor”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Inspectorii DSP îi controlează inclusiv pe angajaţii din unităţile de cazare şi alimentaţie, asigurându-se că aceştia sunt sănătoşi. „Se verifică unităţile în ceea ce priveşte starea de igienă, a spaţiilor, a punctelor de lucru, bucătării, spatii de cazare, dar şi starea de sănătate a celor care prepară alimentele, modul de păstrare a alimentelor de la intrarea în unitate şi până la preparare şi apoi, după preparare, până la servire”, explică Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Până în prezent, potrivit reprezentanţilor DSP Gorj, nu au fost descoperite nereguli, însă verificările continuă.

 

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.