Partidele politice motrene și-au desemnat candidații

0
527

În zilele Unirii, zile de sărbătoare a unității poporului român , partidele politice din Motru și-au desemnat candidații.

Primul a fost Partidul National Liberal care a ieșit în față cu inginerul minier Gigel Jianu de la Cariera Roșiuta susținut de fostul deputat Constantin Severus Militaru , actual președinte al PNL Motru.
Meciul meciurilor s-a consumat la PSD unde viceprimarul Tudor Dobrică a fost învins de Cosmin Morega, ceilalți candidați obținând un număr mic de voturi din partea celor 59 de membri ai biroului de partid. Cosmin Morega beneficiază de suportul unei mari părți a pensionarilor dar si a tinerilor din Municipiul Motru. El a trebuit să pună în aplicare taxele impuse de Consiliul Local , însă faptul că orașul este îngrijit si curat i se datorează în bună masură. Unitatea pe care a condus-o nu a intrat în faliment.
Ilie Petrescu a bătut palma cu ALDE însă șansele lui sunt minime pentru că nu mai are credibilitate. Pe de alta parte Ilie Petrescu nu vine singur în politică, ci împreună cu familia ceea ce înseamnă un consum nejustificat al banului public, performanțele lui manageriale sunt în domeniul falimentului, lucrul pe care angajații concediați și oamenii mințiți sau amăgiți cu promisiuni deșarte nu i-o vor ierta.
La PMP candidatul este Alin Mișcodan , care are apartament în Motru, dar locuiește la Văgiulești. Aurel Slapciu refuză astfel o confruntare directă cu electoratul motrean.
La UNPR, dacă nu se merge în alință cu PSD-ul, omul care se aruncă în lupta pentru fotoliul de primar este Ion Sanda, care are multă aderență în satele adiacente Municipiului Motru dar și printre pensionari și oameni de afaceri.
Deocamdată acesta este tabloul sinaptic al candidaturilor și este posibilă orice acțiune populară, trebuie spus însă că generația următoare artizana Facebook-ului și partizană a schimbării așteaptă reacția partidelor mici. Totuși există o doză de conservatorism dar și amintire acută care nu-i poate ierta pe protagoniștii ambițioși pentru intențiile lor de a câștiga un mandat politic de 4 ani.
Important pentru Municipiul Motru este ca noul Primar să schimbe politica de așteptare și de raportare cuminte la forurile județene, cu o politică activă care să schimbe soarta orașului și mai ales să-l asaneze de clanuri și aranjamente de culise.

Constantin Bunilă

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.