Ortopezii, luaţi cu asalt de victimele accidentelor şi agresiunilor

0
260

Ortopezii, luaţi cu asalt de victimele accidentelor şi agresiunilor

Medicii ortopezi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu se confruntă cu un aflux de pacienţi. În această perioadă, Secţia Ortopedie – Traumatologie este plină ochi. Cele mai multe cazuri sunt cele de agresiune individuală, accidentele rutiere şi cele de muncă. Zilnic se fac mai multe intervenţii chirurgicale.

În această perioadă, medicii ortopezi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu sunt nevoiţi să facă faţă unui număr foarte mare de pacienţi. Potrivit medicului – şef al acestei secţii, principalele cauze care stau la baza majorităţii internărilor sunt accidentele rutiere, cazurile de agresiune, dar şi accidentele de muncă. Spre exemplu, într-o singură zi au ajuns aici patru pacienţi care au fost implicaţi în accidente de muncă. La ora actuală, secţia este plină-ochi, toate cele 44 de paturi fiind ocupate. „Numărul de paturi a tot scăzut în ultimii ani şi am ajuns la 44 de la 76. Adresabilitatea este foarte mare, astfel că acum nu mai avem niciun pat liber. Sunt cazuri grave, care necesită internare. Operăm zilnic. Cei mai mulţi pacienţi sunt victime ale agresiunilor individuale, persoane implicate în accidente rutiere sau accidente de muncă; miercuri am avut patru cazuri de accidente de muncă”, a explicat medicul Constantin Şişiroi, şeful Secţiei Ortopedie – Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Accidentele şi agresiunile nu sunt decontate de CJAS

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu decontează cazurile de agresiune fizică, accidente rutiere sau de muncă. Aceste costuri sunt acoperite fie de agresor – când este vorba despre o agresiune individuală, de firma de asigurări auto – în cazul accidentelor rutiere, sau de Casa de Pensii – dacă este un accident de muncă. Astfel, cheltuielile suportate de spital cu aceşti pacienţi sunt, uneori, destul de greu de recuperat.
Ortopezii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu se aşteaptă la o creştere a numărului pacienţilor, date fiind condiţiile meteorologice actuale. De regulă, „victimele” sezonului fac ca Secţia Ortopedie – Traumatologie să fie suprapopulată. Deşi recunosc că le este destul de greu în această perioadă a anului, ortopezii târgujieni dau asigurări că vor face faţă situaţiei, rezolvând fiecare caz cu profesionalism, aşa cum au făcut-o şi până acum.
Medicii le recomandă gorjenilor să fie atenţi pe unde merg, sau cum îşi conduc autovehiculele, pentru a evita să devină victime ale accidentelor.

Carmina Weber

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.