Olguţa Vasilescu: La vară voi face river rafting în Gorj

0
281

Pasionată de sporturi extreme, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că şi-a făcut deja planuri pentru concediul de vara viitoare. Va merge să facă river rafting şi alpinism în cascadă pe apele repezi ale judeţului Gorj, informează micapi.ro.

lia-olguta-vasilescu

Prezenta vineri la Târgu-Jiu unde a participat la deschiderea manifestărilor dedicate zilelor turismului gorjean, acţiune aflată la cea de-a treia ediţie, Olguţa Vasilescu a afirmat că este o împătimită a sporturilor extreme şi că nu ştia că undeva atât de aproape de Craiova se practică astfel de sporturi. În trecut mergea mulţi kilometri până la Bistriţa pentru a face river rafting: ,,Eu acum vă descopăr şi, sinceră să fiu, nu ştiam că în judeţul Gorj se face river rafting. Eu sunt o mare iubitoare a sporturilor extreme şi mergeam la Bistriţa mulţi kilometri pentru a face river rafting. Cu surprindere am aflat că aici se face şi alpinism în cascadă, ceea ce cred că este o premieră pentru România. La vară, cu siguranţă îmi voi face planificarea să vin în Gorj”.

Gorjul, asul din mâneca Băniei

Autorităţile din Târgu Jiu au încheiat recent un parteneriat cu cele din Craiova pentru susţinerea Cetăţii Băniei în competiţia pentru obţinerea titlului de capitală culturală europeană 2021. „Sunt un as în mâneca noastră în competiţia cu celelalte oraşe. Aici sunt peste 300 de peşteri care pot fi redate circuitului turistic şi alte obiective. Este o zonă montană care lipseşte Craiovei. Nu poţi să ţii la Craiova timp de 7 zile, cât vor dura manifestările legate de capitală culturală europeană. Judeţul Gorj stă mult mai bine la capitolul turistic. Nici măcar nu puetm compara turismul montan cu ce avem la Craiova. Singura zonă pretabilă pentru turism în judeţul Dolj este la Cetate. Vom reloca şi noi în Craiova vreo două biserici gorjene, probabil biserici de la 1.800. Dacă va câştiga Craiova titlul de capitală culturală europeană, automat nu vom mai avea probleme cu infrastructura dintre Craiova şi Târgu Jiu, pentru că atunci vom avea fonduri pentru realizarea unei autostrăzi între aceste oraşe”, a mai spus Olguţa Vasilescu.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.