O nouă tranşă de vaccinuri antigripale a ajuns în Gorj

0
214

 O nouă tranşă de vaccinuri antigripale a ajuns în Gorj

Direcţia de Sănătate Publică Gorj recepţionează astăzi o nouă tranşă de vaccinuri antigripale. Cele 6.000 de doze au fost ridicate ieri, din Bucureşti, iar în perioada următoare vor fi distribuite in teritoriu. Campania de imunizare antigripală 2012-2013 este în plină desfăşurare, câteva mii de persoane fiind deja vaccinate.

Până ieri, stocul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj era epuizat, însă la cabinetele medicilor din teritoriu mai sunt câteva mii de doze. „Ieri s-au ridicat de la Bucureşti, 6.000 de doze de vaccin antigripal, care se recepţionează astăzi şi apoi se distribuie către medicii din teritoriu”, a confirmat Elena Piţian, purtărotul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Campania de vaccinare antigripală pentru sezonul rece 2012-2013 este în plină desfăşurare la nivelul judeţului nostru. De la debutul campaniei de vaccinare antigripală şi până în prezent mii de persoane s-au imunizat. Numai în ultima săptămână au fost vaccinate 257 persoane. „În ultima săptămână au fost imunizate 257 de persoane, 86 fiind vârstnici de peste 65 de ani. În stocul DSP nu mai sunt doze, dar în teritoriu sunt 5,696”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Persoane vizate de vaccinarea antigripală

Ca în fiecare an, şi de această dată vor fi vaccinate persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medico-sanitar. Vaccinarea antigripală nu este obligatorie, ea făcându-se doar la cerere. În plus, începând din acest an, vaccinarea antigripală este recomandată şi gravidelor. Campania de imunizare se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi. Conform recomandărilor medicale, imunizarea populaţiei trebuie să fie făcută în perioada preepidemică, respectiv în lunile octombrie – decembrie.

Carmina Weber

 

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.