O infirmieră şi o asistentă de la SJU Târgu-Jiu, reţinute pentru dare şi luare de mită

0
261

O infirmieră şi o asistentă de la SJU Târgu-Jiu, reţinute pentru dare şi luare de mită

O infirmieră şi o asistentă medicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu au fost reţinute de poliţişti pentru 24 de ore pentru dare şi luare de mită. Mariana Văcăroiu, infirmieră la secţia Chirurgie II, este acuzată că ar fi dat bani pentru a se angaja. Cealaltă femeie reţinută pentru luare de mită este asistenta şefă a Secţiei ATI. Nu este exclus ca după audieri şi alţi salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu să plece de la Parchet tot cu cătuşe.

În dimineaţa zilei de miercuri, procurorii Parchetului Judeţean Gorj au început audierile mai multor cadre medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, în legătură cu dosarul în care se fac cercetări cu privire la o serie de angajări ce au avut loc în toamna anului trecut. Audierile de ieri de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj sunt primele pe care procurorul de caz, Emil Moţa, le-a făcut după descinderile de marţi de la Spitalul Judeţean, de unde au fost ridicate mai multe documente care au legătură cu examenele de angajare la concursurile din toamna lui 2012. Trei femei au fost pe lista persoanelor citate să vină pentru a răspunde întrebărilor ce le-au fost adresate, doar prima dintre ele care s-a prezentat la Parchet dis-de-dimineaţă putând să plece liberă acasă. Adina Musculici, una dintre asistentele audiate, a declarat că a fost chemată ca martor în dosar şi a fost întrebată despre tematica concursurilor.

Mai multe audieri, două reţineri

Asistenta Musculici a plecat acasă, însă o infirmieră de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost reţinută, după ce a fost audiată de către procurori în dosarul angajărilor ce au avut loc anul trecut. Mariana Văcăroiu, angajată anul trecut la Secţia Chirurgie II, este suspectă de dare de mită. Potrivit unor surse, suma vehiculată este 100 de milioane de lei vechi pentru postul în care a fost angajată femeia anul trecut. La câteva ore de la reţinerea acesteia, asistenta şefă de la ATI, Daniela Samoilă, a fost şi ea reţinută de Poliţie pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Daniela Samoilă, asistenta-şefă de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Gorj, a fost reţinută în urmă cu câteva minute de procurori. Ea a fost reţinută pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Este a doua angajată a spitalului reţinută astăzi, după infirmiera Mariana Văcăroiu, acuzată că şi-a plătit postul cu 10.000 de lei.

Audierile continuă

Miercuri, mai mulţi directori, medici şi asistenţi medicali de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu au fost chemaţi la audieri în dosarul „Angajări”. Procurorii DIICOT Gorj au primit sesizări că pentru angajările de la Spital s-au dat şpăgi, angajaţi fiind doar cei cu pile şi bani. În cursul acestei zile, audierile vor fi reluate, la Parchet fiind aşteptaţi să ofere explicaţii pentru angajările făcute inclusiv medici din comisiile de examinare.

Carmina Weber

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.