O femeie în vârstă de 63 de ani, victima unei înşelăciuni telefonice

0
266

La data de 18 mai a.c., orele 19:30, Poliţia municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată de o femeie în vârstă de 63 ani, din localitate,  cu privire la faptul că a fost victimă a unei infracţiuni de înşelăciune.

În fapt, urmare a cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că, în după-amiaza zilei respective, în jurul orelor 15:30, în timp ce se afla la domiciliu, femeia a fost apelată pe telefonul fix, de către un bărbat necunoscut, care i-a spus că fiul acesteia a fost implicat într-un accident de circulaţie cu victime în municipiul Timişoara şi are nevoie, urgent, de o sumă de bani pentru rezolvarea situaţiei.

De asemenea, sub pretextul că vorbeşte cu avocatul fiului său, femeia a discutat telefonic cu o altă persoană care, profitând de naivitatea sa, a îndrumat-o spre un centru de transfer monetar, pentru a depune o sumă de bani.  Victima a respectat întocmai indicaţiile ce i-au fost date, depunând suma de 1.000 de lei pe numele unei persoane din Timişoara, ce i-a fost indicată de apelant.

Ulterior, femeia de 63 ani a luat legătura telefonic cu fiul său căruia i-a relatat cele întâmplate, acesta infirmând totul.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, fiind dispuse măsuri pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.