NUNTĂ DE POMINĂ, CAI ALBI ŞI CALEŞTI ÎMPĂRĂTEŞTI PENTRU „FATA LU’ TATA”

0
349

 

    

        Constantin Boulescu şi Vasilica Râmescu, fiica omului de afaceri din Motru, au fost protagoniştii unui eveniment important, în weekend, ce a pus multă lume pe jar, de la forţele de ordine care au împânzit localitatea, la agenţii de pază ,,care au stat cu geana pe tot ce mişcă”. Nunta, una de pomină, a fost de unii aşteptată, iar de alţii comentată. S-a vorbit mult, s-au zvonit multe pe seama ei şi credem că ecoul încă mai are putere în perioada următoare. Zvonul că premierul Victor Ponta va trece pragul mirilor sau certitudinea amânării zilelor localităţii nu au făcut decât să dea importanţă evenimentului şi să-ţi stârnească interesul să-l urmăreşti.

 

 Trei zile, poate ca-n poveşti!

            Vineri seara, la hora miresei au venit cu mic şi mare, lăsând cluburile şi discotecile libere de orice sarcină. S-au dat gratis, ca în campaniile electorale, cozonaci şi butoaie cu bere, iar Mîţu Stoian ,,a strigat din răsputeri vorbe de vin şi ulcică”. Cheful a dus până în zori de ziuă, când muzica  a fost înlocuită cu ,,zumzetul tractoarelor”, care  trăgeau ,,la jug” să dea gata cu asfaltul în parcarea de la restaurantul socrului mic.

              A doua zi, nimeni nu era mahmur. Doar câteva încercări ale ,,Celui de Sus” erau să îngrijoreze pe unii. Când au venit caleştile şi ,,jarul fierbinte pentru armăsari”, se spune că tatăl miresei, sau poate chiar soacra, ar fi  luat legătura cu Divinitatea, iar ploaia ar fi rămas doar una care să şteargă praful, înaintea mirilor.

       Nunta şi-a urmat datina cu ritualul şi specificul zonei, iar însoţitoarele mesenilor au fost la înălţime, croitori pricepuţi din ,,alte regate” muncind zile şi nopţi să mulţumească spiritul feminin… Dar cei mai frumoşi au rămas tot mirii care au ,,plutit” prin oraş, în caleaşca albă trasă de armăsari nărăvaşi, atrăgând privirile tuturor celor care au ieşit în întâmpinarea lor, la colţul străzii, în faţa blocului şi chiar în parcul din faţa catedralei unde a avut loc ceremonia religioasă.

 Pepe le-a cântat nuntaşilor

      Au trecut pragul restaurantului invitaţi aleși, plus alte zeci de ,,gură-cască” pentru care a fost musai să ,,semneze condica” din faţa restaurantului. Artistul Nicolae-Ionuţ Pascu, cunoscut ţării întregi sub pseudonimul artistic ,,Pepe”, a fost cel care s-a ocupat de buna dispoziţie a invitaţilor şi a mirilor, interpretând cele mai cunoscute şi îndrăgite cântece ale sale.

Bucate a la Chef Scărlătescu

Mesenii au spus că masa a fost una bogată, pregătită de un ,,masterchef” inimos, venit special ,,de peste mări şi ţări” (,,gura lumii” spune că chef-ul care l-a impresionat pe artistul american Puff Daddy, Cătălin Scărlătescu, a fost şi el prezent la eveniment, nu în calitate de invitat, ci în postura în care este cunoscut de o ţară întreagă, aceea de bucătar).

Vă puteţi convinge oricum, dacă aveţi ,,permis de liberă intrare”, că nunta încă nu s-a terminat. Săptămâna asta o să auziţi, cred, şi zgomotul cutiilor de bere, trase pe asfaltul lunilor de miere.

 Alexandru PREDA

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.