NOAPTEA DINTRE ANI SĂRBĂTORITĂ LA RÂNCA DE 5.000 DE TURIŞTI

0
323

Aproape 5.000 de turişti şi-au petrecut vacanţa de Revelion la Rânca. Totodată, în localitate, salvamontiştii gorjeni au internvnit la 31 de solicitări în perioada sărbătorilor.

Potrivit şefului Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, pe lângă cei 5.000 de turişti cazaţi alţi 2.000 au urcat zilnic în staţiune.

“Gradul de acoperire la Rânca a fost de 100%, noi estimăm 4.000-5.000 de persoane prezente în permanență în stațiune și 1.000-2.000 de oameni care urcau și coborau în fiecare zi. Au funcționat cele patru pârtii din centrul stațiunii și pârtia de juniori de la intrare, au fost condiții bune de schi datorită faptului că a nins și au scăzut și temperaturile suficient de mult încât să poată fi folosite și tunurile de zăpadă. Stratul de zăpadă are între 20 și 40 de centimetri, se mai anunță ninsori și în această săptămână”, a precizat Sabin Cornoiu pentru Agerpres.

25 de minute de masaj cardiac pentru o turistă

Cel mai grav incident înregistrat de Salvamont Gorj a fost cel al unei turiste care a intrat în comă profundă și a necesitat 25 de minute de masaj cardiac. Cele mai multe evenimente din cele 31 au fost înregistrate în data de 2 ianuarie a.c. când salvamontiştii au fost nevoiţi să acorde ajutor la 14 persoane care au suferit diverse accidente pe pârtiile din Rânca.

“Au fost 31 de evenimente, cele mai multe au fost în data de 2 ianuarie, 14, dintre acestea 31, patru au fost predate către Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, 11 au fost trimise la spital cu mașinile lor, iar restul au avut afecțiuni minore pe care le-am tratat pe loc și oamenii și-au continuat sejurul în stațiune. Gradul de răspuns la evenimente a fost la 100% și în ciuda numărului mare, față de câți turiști au fost în stațiune, noi zicem că s-a trecut cu foarte bine peste acest vârf de sezon turistic. Cel mai grav a fost un caz de comă profundă care a necesitat circa 25 de minute de masaj cardiac și respirație cu ajutorul tubului de oxigen. Persoana a fost predată ambulanței cu funcțiile vitale bune, am înțeles că nu au mai fost probleme apoi și a fost readusă la starea normală de sănătate”, a mai spus șeful Serviciului de Salvamont Gorj pentru sursa citată anterior.

A.P.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.