,,NIMENI NU PIERDE, NU TOŢI CÂŞTIGĂ”- SLOGANUL DE LUPTĂ SINDICALĂ AL MINERILOR

0
223

,,NIMENI NU PIERDE, NU TOŢI CÂŞTIGĂ”- SLOGANUL DE LUPTĂ SINDICALĂ AL MINERILOR 

Federatia Natională Mine- Energie, lansează ideia unei acţiuni de luptă sindicală, după data de 16.01.2013, la care vor participa 21.000 de salariaţi din Oltenia.
Motivul principal este refuzul reprezentanţilor Complexului Energetic Oltenia de a pune la dispoziţia Comisiei de Negociere a FNME proiectul Bugetului de Venituri şi Cheltuieli (BVC) pe anul 2013 şi strategia de funcţionare.
La 05.11.2012, Federatia Natională Mine- Energie, prin sindicatele din Complexului Energetic Oltenia a început negocierea unui nou contract colectiv de muncă, pentru anul 2013, însă CEO a refuzat să dea curs solicitării reprezenanţilor sindicatului, cu toate că la 31.12.2012 a încetat contractul colectiv de muncă pentru Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Craiova şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.
Printr-un comunicat, din data de 14.01.2013, semnat de Marin Condescu, sindicatele membre ale FNME din cadrul CEO pun pe tapet 4 revendicări ( încheierea, până în data de 16 ianuarie 2013 a Contractului Colectiv de Muncă din cadrul Complexului Energetic Oltenia SA; aplicarea unitară a drepturilor pentru toţi angajaţii din carul CEO; acordarea câştigurilor de natură salarială după principiul ,,NIMENI NU PIERDE, NU TOŢI CÂŞTIGĂ”) care se bazează pe Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al CEO, înaintat Guvernului României, FMI, Băncii Mondiale. Ca ultimatum, în finalul comunicatulului, se menţionează că 21.000 de salariaţi din Oltenia vor trece la acţiuni legale de luptă sindicală după data de 16.01.2013 dacă revendicările nu vo fi îndeplinite.

Nu ne rămâne decât să aşteptăm ziua de 16 ianuarie pentru a vedea cum decurg lucrurile şi dacă cei 21.000 de salariaţi din mineritul oltenesc se vor ridica împotriva CEO sau dacă conducerea Complexului Energetic o să răspundă solicitărilor sindicatelor… De menţionat doar că…,,NIMENI NU PIERDE, NU TOŢI CÂŞTIGĂ”

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.