Naşul lui Surupăceanu, condamnat definitiv, 7 ani de închisoare cu executare pentru sindicalistul Petcu

0
295

Naşul lui Surupăceanu, condamnat definitiv,

7 ani de închisoare cu executare pentru sindicalistul Petcu

Sindicalistul Marius Petcu, naşul fostului deputat de Gorj, Mugurel Surupăceanu, îşi va petrece următorii ani după gratii. Petcu a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, după ce ar fi primit aproape 1,4 milioane de lei de la administratorul unei firme, în schimbul atribuirii unui contract pentru lucrări la un centru din Snagov.

Fostul lider sindical Marius Petcu a fost condamnat definitiv, marţi, de Înalta Curte, la şapte ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. ÎCCJ a respins recursul înaintat de Marius Petcu şi a menţinut sentinţa dată de Tribunalul Bucureşti pe 8 decembrie 2011. În 21 aprilie 2011, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Marius Petcu, pentru luare de mită, în forma continuată, iar în 20 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a decis judecarea acestuia în libertate. Procurorii au stabilit că, în perioada septembrie 2009 – martie 2011, având calitatea de preşedinte al Federaţiei Sanitas, Petcu ar fi primit de la Petre Scrieciu, administratorul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, sume de bani totalizând 1.398.400 lei, în schimbul atribuirii către firma acestuia a unui contract de execuţie lucrări.

Potrivit procurorilor, banii au fost primiţi în mod repetat, câte 87.400 de lei lunar, o rată reprezentând aproximativ 20% din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate în cadrul contractului care avea ca obiect construirea „Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere – Snagov”.

De menţionat că Petcu deţine terenuri în Bucuresti, Ilfov şi Teleorman, o casă de vacanţă în Ilfov şi una de locuit în Capitală. În bancă, Marius Petcu are conturi de aproape 59.000 de euro şi peste 418.000 de lei.

 

Petcu, naş la Târgu-Jiu în urmă cu doi ani

 

În februarie 2011, Marius Petcu şi soţia s-a au fost naşi, la Târgu-Jiu. Ei l-au cununat pe Mugurel Surupăceanu – la vremea respectivă, deputat PSD. Nunta lui Mugurel Surupăceanu cu Bianca Aida Cojocaru a fost considerată nunta anului 2011 în Gorj. Familia Petcu a afişat ţinute elegante, atât naşa, cât şi naşul – Marius Petcu – primind aprecieri din partea celor prezenţi la eveniment.

 În mai 2012, Curtea de Apel Bucureşti a decis condamnarea lui Marius Petcu la şapte ani de închisoare, aceeaşi pedeapsă pe care fostul lider sindical a primit-o şi la Tribunalul Bucureşti.

 

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.