Monumentul Minerului, ,,dezvelit” la Motru

0
328

,,Înălţarea” Monumentului Minerului din Municipiul Motru a ajuns la final. După mult timp, zona binecunoscută pentru extracţia cărbunelui are un monument dedicat celor care şi-au pierdut viaţa în accidente de muncă, dar şi celor care au trudit în adâncuri în condiţii de cele mai multe ori inumane pentru a aduce la suprafaţă ,,aurul negru”.

După opt ani de dat ,,din colţ în colţ”, mai-marii oraşului au decis că este momentul ca ortacii din bazinul carbonifer Motru să aibă un monument al lor. Astfel, sâmbătă, 17 august, monumentul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor va fi ,,dezvelit”. Ceremonia de sfinţire şi depunerea de coroane vor avea loc începând cu orele 11:00 în faţă minerilor, a familiilor acestora, a mai-marilor judeţului, prefectul Claudiu Teodorescu şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a oficialităţilor municipale, a liderilor de sindicate, dar şi în faţa conducerii CEO.

Statuia din granit masiv şi bronz, de aproape 8 tone, a fost ,,datoria morală” a primarului Dorin Hanu dusă la bun sfârşit. De amintit că pe statuie se vor găsi ,,scrijelite” numele celor peste 100 de ortaci care au pierit la locurile de muncă în zona Motru, alături de o icoană cu Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea spirituală a acestor locuri.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.