Monitorii de schi, testaţi la Rânca

0
274

Monitorii de schi, testaţi la Rânca

45 de monitori de schi din întreaga ţară au susţinut examenul final al Şcolii de monitori, în staţiunea Rânca, pe 19 ianuairie. Şapte dintre cei 45 sunt gorjeni. La Rânca au început, tot din acest weekend început şi antrenamentele pentru ediţia a doua a concursului de schi şi snowboard Cupa Rânca – Telescaun Păpuşa, câteva zeci de persoane testând pârtia.

Deşi erau anunţate ninsori puternice, Staţiunea Rânca a fost şi în acest week-end centrul atenţiei iubitorilor de schi. Toate cele cinci pârtii au fost practicabile, iar codul galben de ninsori care a fost anunţat pentru această perioadă nu s-a prea făcut simţit. Sâmbătă, la Rânca, monitorii de schi din întreaga ţară au susţinut examenul, între ei aflându-se şi şapte gorjeni. „45 de monitori de schi din ţară au susţinut examenul la Şcoala de Monitori. Testarea a avut loc sâmbătă, între cei 45 de monitori fiind şi şapte gorjeni”, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Start antrenamente pentru Cupa Rânca

Din acest week-end au început antrenamentele pentru cea de-a doua ediţie a competiţie sportive Cupa Rânca – Telescaun Păpuşa, care se desfăşoară sâmbătă, 2 februarie. „Au fost zeci de persoane pe pârtia unde au fost montate porţi de slalom, adică pe Pârtia Păpuşa. Încă nu ştim dacă toate aceste persoane vor participa la concurs, dar putem spune că porţile vor fi montate în fiecare weekend până la concurs”, anunţă Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Ca şi anul trecut, concursul de schi şi snowboard Cupa Rânca – Telescaun Păpuşa este adresat tuturor persoanelor, indiferent de vârstă sau nivel de pregătire. Prima ediţie a avut loc în luna martie 2012, iar cea de-a doua se va desfăşura sâmbătă, 2 februarie. „Pe data de 2 februarie va avea loc Cupa Rânca – Telescaun Păpuşa, ediţia a doua. Organizatori sunt: Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local Novaci, Consiliul Local Baia de Fier şi Salvamont Gorj. Primii parteneri media sunt Gorjeanul şi Kiss FM”, a menţionat directorul Salvamont Gorj.
La fel ca la prima ediţie, organizatorii vor oferi diplome şi medalii celor mai merituoşi concurenţi. De asemenea, trebuie precizat că toţi cei care doresc să sprijine sau să susţină organizarea competiţiei sunt bineveniţi alături de iniţiatori.

 

Carmina Weber

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.