Foto: cronicavj.ro
Foto: cronicavj.ro
Foto: cronicavj.ro

Fostul ministrul al Tineretului şi Sporturilor, Monica Iacob Ridzi a fost condamnată de ÎCCJ la 5 ani de închisoare în dosarul privind organizarea Zilei Tineretului, informează Agerpres. Decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Ridzi a mai primit și alte pedepse, de 3 ani, 1 an și 6 luni, 4 ani, 3 ani pentru alte infracțiuni. Pedepsele au fost contopite, urmând ca Ridzi să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 5 ani de închisoare cu executare. În plus, lui Ridzi i se aplică interzicerea unor drepturi civile pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei.
Alte condamnări în acest dosar au primit Ioana Elena Vârsta, fosta consilieră a lui Ridzi — 5 ani cu executare. De asemenea, Paul Diaconu, director general al Direcției Generale Economice și Resurse Umane a MTS (martie — septembrie 2009), a primit 2 ani și 6 luni de detenție cu executare.
Ceilalți inculpați în dosar au primit pedepse cu suspendare: Marius Mărcuță — 3 ani, Florin Cătălin Mircea — 2 ani și 6 luni, Octavian Petru Dragomir — 3 ani, Claudia Radu — 2 ani și 6 luni, Petre Toia — 3 ani, Daniela Elena Popa — 1 an, Bogdan Iacobescu — 3 ani, George Răzvan Nica Udangiu — 3 ani și Marius Cristian Negrea — 3 ani.
Instanța a obligat-o pe Monica Ridzi și pe ceilalți inculpați să plătească prejudiciul stabilit de procurorii DNA. De asemenea, judecătorii au menținut sechestru asigurător pus anterior de procurorii DNA pe bunurile lui Ridzi, respectiv un apartament în Petroșani, o casa în comuna Scărișoara, județul Olt, și un teren de 3.500 de metri pătrați.
Decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu recurs., anunţă sursa citată.

untitled-2