MIRON COZMA VREA SĂ FIE LIDER DE SINDICAT PESTE ORTACII DIN OLTENIA

0
215

cozma-pp1

,,Luceafărul huilei”, ia în calcul o revenire în activitatea sindicală, dar nu în Valea Jiului, ci în Oltenia, mai exact îm Gorj.

Şi nu face acest lucru doar aşa, ci pentru că minerii i-au cerut asta:  „M-au căutat oamenii și de aia am venit la Gorj. Acum sunt la Rovinari și voi merge și în alte zone pentru că ei simt că au nevoie de un lider adevărat, nu de trădători, cum a fost până acum. Pe mine nu m-a schimbat nimeni din funcția de președinte la Convenția Minieră Sfânta Varvara, eu sunt încă liderul acestui organism sindical. M-au schimbat la Liga din Valea Jiului, de prin alte structuri, dar de aici nu”, a declarat Miron Cozma.

Acesta agreează zona Olteniei întrucât este de părere că în afară de fratele său, Tiberiu Cozma, toţi liderii de sindicat din Valea Jiului sunt nişte trădători.

„În afară de fratele meu, eu nu recunosc nici un alt lider sindical din Vale. Ei sunt toți niște trădători acolo. Ca dovadă e faptul că au trădat încă o dată și au venit la Condescu”, a spus Miron Cozma.

Cum sindicatele din Oltenia, aflate sub conducerea lui Marin Condescu de circa 20 de ani, au intrat în reorganizare, iar în Valea Jiului numărul minerilor a scăzut sub 7.000,  Miron Cozma vrea lider în Gorj.  Cozma susține că în calitatea sa de președinte al Convenției Miniere Creștin Democrate ,,Sfânta Varvara”, funcție în care a fost ales în 1994 (pe atunci era președinte al LSMVJ-n.r.), i s-a solicitat să se implice în organizarea mișcării sindicale din Oltenia, informează gazetdedimineata.ro

Marin Condescu, preşedintele FNME este de părere că revenirea lui Cozma este una benefică, însă în cele din urmă tot oamenii vor alege.

 „E o revenire foarte bună, dacă s-a decis să facă acest pas. Nu e niciun fel de concurență, mai ales că oamenii sunt cei care aleg. E adevărat că el este în continuare co-președinte la Convenția Sfânta Varvara, așa cum și eu sunt co-președinte. Pe hârtie, la instanțe, nimeni nu a operat nicio modificare în acest timp. Amândoi am fost aleși în 1994, dar această confederație nu a fost prea activă de-a lungul timpului”, a precizat Marin Condescu.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.