MIRCEA GEOANĂ: AVEM NEVOIE DE FRANŢA SĂ NE SPRIJINE ÎN INTEGRAREA NOASTRĂ COMPLETĂ ÎN CADRUL UE

0
285

geoana

,,Cred că Europa va ieși mai puternică în urma acestor evenimente care se petrec acum în în regiune. Avem nevoie de Franța să fie alături de noi pentru că în acest moment există un joc complex în regiune, mai ales că suntem cu toții foarte preocupați de evoluțiile recente din ultimele zile și ore din Ucraina, din Transnistria, și de continuarea acestei maniere foarte agresive prin care Federația Rusă continuă să-și destabilizeze vecinii”, a declarat Mircea Geoană la finalul întrevederii cu senatorul francez Jean-Yves Leconte, ce a avut loc la Senatul României, joi — 17 aprilie 2014.

,,Europa trebuie să fie unită în fața amenințărilor și a șantajului practicat de Federația Rusă zilele acestea, pentru că în joc este stabilitatea întregii regiuni. Iar statele UE trebuie să fie mult mai unite atunci când este vorba despre a atrage atenția Federației Ruse cu privire la costurile ce pot fi impuse de către UE dacă continuă acest joc de destabilizare a unor state suverane”, a subliniat Mircea Geoană.

Totodată, Mircea Geoană și Jean-Yves Leconte au discutat și despre colaborarea dintre România și Franța, în baza relațiilor tradiționale politice, economice și culturale.

,,România a fost și este un mare prieten al Franței. Sperăm să revedem și Franța de partea noastră și să ne sprijine în integrarea noastră completă în cadrul Uniunii Europene, în special în procesul nostru de aderare la Spațiul Schengen într-o manieră mult mai activă. De aceea, rugămintea mea este să stabilim o echipă între reprezentanți ai mediului guvernamental, academic, reprezentanți ai societății civile atât din Franța, cât și din România și să discutăm pe îndelete despre proiectele europene comune. Trebuie să construim o strategie împreună cu experți care să își aducă contribuțiile intelectuale, sociale, geopolitice și economice din aceste două țări. Noi avem pregătiți oameni care fac parte din toate partidele politice ale țării, din toate structurile statului român, oameni care știu că noi avem nevoie de Franța de partea noastră”, a conchis senatorul român.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.