Mircea Dinescu: ,,Ai încălcat pactul de coabitare cu Pământul, domnule Ponta, căci numai dracul a mai văzut socialiști obsedați de aur, de petrol… “

0
413
Foto: www.cotidianul.ro
Foto: www.cotidianul.ro
Foto: www.cotidianul.ro

În revista ,,Caţavencii”, unul dintre cei mai importanţi poeţi români în viaţă, omul cu ,,limbaj colorat”, Mircea Dinescu a publicat un editorial în care ,,îl trage de mânecă” pe Victor Viorel Ponta, cum că ar fi încălcat nu Pactul de Coabitare cu Traian Băsescu, ci Pactul de Coabitare cu Pământul prin susținerea proiectului Roșia Montană.

„Printre atâtea pietroaie lipsite de simțire, Pământul e singurul înger din Univers, spunea poetul grec Odysseas Elytis, numai că din păcate, aș adăuga eu, e un înger atacat de păduchi din soiul ăl mai periculos, cu pălărie și cu două picioare, care-i vor veni până la urmă de hac. Scalpat de păduri, injectat cu otrăvuri și cu venele tăiate, de ce ne mirăm că din când în când se scutură în convulsii și încearcă să ne zvârle din spinare? Dacă dumitale, domnule Ponta, ți-ar face un dottore o transfuzie de apă cu sare și ți-ar băga un calup de dinamită în galeria popoului dumitale român ca să-ți extragă gramul de aur al minții, probabil că te-ai arunca isterizat în cârca fără de ghidon a consoartei dumitale și ai pedala disperat să-ți ajungi din urmă generația”, a scris Dinescu.

 ,,Ai încălcat pactul de coabitare cu Pământul, domnule Ponta, căci numai dracul a mai văzut socialiști obsedați de aur, de petrol și de gaze ca voi”, a conchis în editorialul din ,,Caţavencii” Mircea Dinescu.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.