Minprest îşi pune angajaţii să aleagă

0
444

O parte din angajaţii prestatoarei de servicii Minprest ar putea fi afectaţi de măsurile luate de conducerea Diviziei Miniere cu privire la activitatea Carierei Husnicioara.

Lupoaia

Peste 700 de ortaci de la Husnicioara, în şomaj tehnic

Datorită datoriilor RAAN, 750 de mineri de la mina Husnicioara din judeţul Mehedinţi au intrat începând de ieri, în şomaj tehnic pentru patru zile. După somaj tehnic, va urma concediu fără plată o zi pe săptămână, până la sfârşitul lunii. În urma acestor măsuri,compania face economii de un milion de lei.

Minerii au intrat în şomaj tehnic în urma deciziei luate de către CEO şi sindicate pe motiv că mina nu va mai livra cărbune către Regia Autonomă de Activităţi Nucleare Severin, deoarece unitatea are datorii de 186 de milioane de lei. Aceste datorii au fost cumulate pe parcursul a câţiva ani, pentru că nu a plătit cărbunele luat de la CEO.

Angajaţii Minprest puşi să aleagă

Gabriel Giorgi, directorul general din cadrul Minprest a precizat că angajaţilor ce prestează servicii către Husnicioara, 33 la număr, li se va prezenta posibilitatea de a alege între a fi redistribuiţi pe alte locuri de muncă şi a intra în concediu fără plată.

„Nu am primit nicio informare oficială, însă, am purtat discuţii cu reprezentanţii unităţii miniere. O parte din salariaţi vor intra în concediu fără plată, pompierii se vor prezenta la lucru, iar salariaţii de la Căi Ferate Uzinale vor intra în concediu de odihnă. Practic, angajaţii vor putea opta între a fi redistribuiţi şi a intra în concediu de odihnă, pentru că avem deficit pe anumite sectoare de activitate”, a precizat Gabriel Gorgi.

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.