Ministrul Sănătăţii desfiinţează CJAS-urile şi DSP-urile

0
245

În cursul zilei de marţi, ministrul Sănătăţii a anunţat că vor fi desfiinţate Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi Direcţiile de Sănătate Publică (DSP), urmând să existe doar 8 centre, în perspectiva regionalizării. La nivelul judeţului Gorj, vestea nu a fost deloc bine-primită. Funcţionarii celor două instituţii se tem că vor rămâne pe drumuri.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că în perioada următoare vor fi desfiinţate direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele judeţene de asigurări de sănătate. Economiile realizate prin desfiinţarea acestor instituţii vor merge către programele naţionale de sănătate. În acest fel va fi făcută o economie importantă la buget, prin disponibilizarea a aproximativ 1000 funcţionari. Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, Daniel Bondoc, spune că nu crede că se va lua această măsură în următoarea perioadă mai ales că acest proiect trebuie pus în dezbatere publică. În prezent CAS Gorj funcţionează cu 55 de angajaţi.
Desfiinţarea caselor judeţene de asigurări de sănătate presupune şi concedieri, motiv pentru care angajaţii simt o oarecare tensiune şi teamă că vor rămâne fără locuri de muncă. Aceeaşi situaţie tensionată există şi la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, unde, de asemenea, angajaţii vin la serviciu cu teama că în curând vor rămâne pe drumuri.

Carmina Weber

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.