Ministrul Finanţelor: Nu majorăm salariul minim. În Brazilia sau India, oamenii lucrează și pe doi lei

0
336

Salariul minim nu va creşte de la 1 ianuarie

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu a declarat că salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie, de la 1.050 lei la 1.200 lei, întrucât ar fi nevoie de nu știu ce studiu de impact al acestei creşteri, de nu știu ce migrație spre economia gri sau neagră a României potrivit zf.ro.
„Pe salariul minim vom analiza impactul creşterii şi, eventual, vom recomanda ce creşteri pot avea loc. Dar acest studiu trebuie să fie într-adevăr foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din câte ştiu, şi alte instituţii europene fac un studiu similar, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României“, a declarat Dragu la o întâlnire cu jurnaliştii.

Astfel, salariul minim nu va creşte de la 1 ianuarie, întrucât guvernul nu poate realiza estimarea impactului asupra economiei într-un timp aşa scurt, astfel că majorarea nu este cuprinsă în proiectul de buget pentru anul viitor.

Românii ar trebui să muncească pe doi lei.
Ministrul de Finanţe: În Brazilia sau India, oamenii lucrează și pe doi lei

Declarația nefericită a Ministrului Finanțelor, Anca Dragu a fost făcută în această săptămână când a dat exemplul statelor BRICS, care cuprind Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme“.
Ministrul de Finanţe: Românii ar trebui să muncească pe doi lei.
Declarația doamnei Ministru, a fost analizată și comentată de către mai mulți jurnaliști, cele mai interesante au fost făcute de către jurnaliștii, Radu Tudor și Bogdan Chirieac. Analiștii politici spun că dacă ministrul Finanțelor era om politic, și nu tehnocrat, ar fi trebuit să demisioneze imediat după ce a spus că, la noi, salariul minim nu crește, iar în Brazilia și India,
săracii lucrează și pe doi lei.

”Am o mare problemă cu doamna asta, care mă pune pe mine pe picior de egalitate cu rușii și africanii”, a spus analistul politic Radu Tudor, luni, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

„Asadar, stimabila Anca Paliu Dragu nu vrea sa mareasca unul din cele mai mici salarii minime pe economie din UE pentru concetatenii sai romani. Motivul? Saracii din Brazilia si Africa muncesc si pe 2 lei !
Absolut jignitoare afirmatia doamnei cu pricina. Nu mai vorbesc de lipsa totala de inspiratie in a compara nivelul de trai al unei tari UE si NATO ca Romania cu cel din Rusia, Africa sau America de Sud. Sunt convins ca noul ministru de finante a spus aceasta prostie fara sa gandeasca suficient. Sau daca atat poate gandi, e ingrijorator. Dupa domnita cu usturoiul, alta belea pe capul nostru…”, a scris jurnalistul, Radu Tudor pe blogul său.

”Dacă doamna era om politic, trebuia să demisioneze azi”

”Dacă doamna era om politic, trebuia să demisioneze azi. Comparația nu ne onorează, noi suntem o țară europeană”, a replicat Bogdan Chirieac, jurnalist DC News, luni, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Iulian Ionescu

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.