Ministerul Energiei reia procedura de listare la bursa a 15% dinacţiunile CE Oltenia

0
293

Procedura de listare la bursă a unui pachet minoritar din acţiunile CEO, a început în 2013, dar procedura a fost sistată, deoarece compania a fost pe pierdere şi banii care se puteau obţine erau foarte puţini. Complexul Energetic Oltenia a înregistrat în 2014 o pierdere istorică de 700 de milioane de lei.

Ministrul Energiei explică şi care ar fi beneficiile acestei privatizări.” Rolul unei pregătiri pentru privatizare este de aduce compania într o zonă de eficienţă economică, de a înlătura pierderile istorice, de a înlătura motivele de ineficienţa care au dus la pierderi economice şi care au pus în pericol până la urmă locuri de munca,” spune Victor Grigorescu, ministrul Energiei. Practic, cu banii obţinuţi din listarea la bursă a pachetului de 15% din acţiuni, vor fi retehnologizate uitalajele care acum sunt reparate cu improvizaţii şi ar putea pune în pericol viaţa angajaţilor.

Înainte de privatizare, eficientizare

Tot ministrul Energiei spune şi că înainte de privatizarea minoritară, compania trebuie pusă pe picioare de actuala conducere. În acest moment este tot pe pierdere, astfel trebuie să vină cu un plan de redresare. Aceasta privatizare, înseamnă atragere de capital, iar asta se poate întâmpla numai dacă CEO funcţionează bine şi are o situaţie financiară bună.

ecopolitic.ro

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.