MINERII DE LA ROŞIUŢA, PEŞTEANA ŞI ROVINARI LUCREAZĂ ÎN FRIG, FĂRĂ ECHIPAMENT DE PROTECŢIE

0
431

Ca la noi, la nimeni! Minerii în România (cel puţin cei din Gorj, care nu îşi etalează la proteste ,,ţinuta de ceremonie”)  lucreză în condiţii insalubre, periculoase şi mizere, aproape la fel ca în secolul al XIX-lea.

mineri-pe-vagonet

Până la această dată cea mai mare parte din minerii CEO nu  au primit echipamentul de iarnă. Şi mai cidat este că unii dintre ei au primit ,,în prag de iarnă”, echipamentul de vară. Totuşi liderii de sindicat de la unitaţile miniere, deficitare la acest capitol, speră ca minerii să primească echipamentul de protecţie înainte de sosirea lui Moş Crăciun pentru că se confruntă cu dificultăţi din cauza vremii capricioase.

Vremea s-a stricat mult mai devreme anul acesta aşa că activitatea minieră se desfăşoară cu greutate din cauza ploilor, drumurile de acces către punctele de lucru ridicând probleme minerilor. La Rovinari, cu o lună în urmă minerii au primit echipamentul de vară,  în aceste zile aceştia aşteptând să li se dea bocancii cu atât mai mult cu cât noroiul  face imposibilă deplasarea chiar şi maşinilor de teren.

Nelu Roşca, liderul de sindicat al carierei Lupoaia a declarat că au fost încheiate contractele şi aşteaptă sosirea echipamentului pentru mineri. Pentru minerii de la UMC Peşteana situaţia se pare că este parţial mai bună, liderul Dan Pârvulescu declarând că s-au adus bocancii, dar pantofii nu s-au dat decât la jumătate dintre mineri, lucru valabil şi pentru salopete, pufoaice şi cizme.

La Seciuri şi Husnicioara minerii nici nu o să aibă nevoie de cizme sau pufoaice, sunt căliţi deja cu şomajul tehnic. Liderii FNME  se arată îngrijoraţi faţă de faptul că minerilor nu li s-a acordat integral până la această dată echipamentul de iarnă.

,,Rolul nostru este acela de a urmări modalitatea de aprovizionare cu echipament de iarnă. Nu s-a dat nici până acum echipamentul de vară, iar cel de iarnă se acordă întârziat. Minerii se plâng de faptul că nu li s-a dat echipamentul de iarnă, iar în aceste condiţii în cel mai scurt timp vom convoca Comitetul de Securitatea Muncii pentru a ne întâlnii la negocieri cu reprezentanţii administraţiei“, a declarat Gheorghe Etăgan.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.