Mihaela Cristina Zaharia a luat premiul întâi la festivalul de colinde de la Mitropolia Olteniei

0
468

Săptămâna trecută eleva Scolii Genereale Nr. 2 din Motru şi a Georgetei Corlan Enache a participat la Festivalul de Colinde şi Cântece Religioase organitat de Mitropolia Olteniei şi Înalt Preasfinţia Sa Mitropolitul Irineu unde a câştigat premiul întâi, interpretând cântecul ,,Crenguţă de brad frumos”.

Este al doilea premiu important după Marele Premiu de la Motru cucerit anul trecut. Ca urmare a acestei victorii Mihaela va reprezenta Oltenia într-un festival similar organizat de Patriarhia României, probabil, anul viitor deoarece anul acesta ISU Bucureşti nu şi-a dar încă acordul pentru organizarea unui asemenea festival în sala specială a Patriarhiei.
La festivalul de la Craiova Mihaela a fost însoţită de părinţii ei şi de profesoara de religie Gabriela Fotescu. Urmare a performanţelor înregistrate, ne-am adresat doamnei Monica Gurgu, învăţătoarea Mihaelei care ne-a declarat: ,, Mihaela munceşte mult, aproape că nu are copilărie, deoarece merge la repetiţii la ore speciale cu doamna profesoară Georgeta Corlan Enache, la spectacole şi la concursuri, iar de recuperat recuperează muncind împreună cu părinţii ei, în aşa fel încât să facă parte din elita clasei. Mă şi mir de unde are atâta energie!”

Două personalităţi contactate de noi telefonic, insectorul şef al ISJ Gorj Iştfan Ion ne-a declarat: ,,Mă bucură performaţele creative ale copiilor gorjului şi eforturile cadrelor didactice de a rezolva corect aceste probleme delicate. În şcolile vocaţionale lucrurile sunt reglementate conform legii, iar programele pe care le avizăm şi noi, festivalurile şi concursurile se desfăţoară de obicei sâmbăta şi duminica, atunci când copiii nu au cursuri. Desigur, copiii talentaţi au nevoie de atenţie specială de încurajări, dar şi de o grijă sporită din partea noastră, a educatorilor. Mă bucură să aud că în teritoriu se fac eforturi, pentru ca viitoarele mari talente să poată să-şi punp în valoare aptitudinile”.

Primarul Dorin Hanu a spus: ,,În fiecare an îi premiem pe aceşto copii excepţionali cu acordul Consiliului Local şi bineînţeles în limita bugetului disponibil. Le dăm diplome şi bani şi îi prezentăm populaţiei, de obicei, cu prilejul Zilelor Mun. Motru. Felicit părinţii şi educatorii Mihaelei Cristina Zaharia. Profit de acest moment să le urez tuturor copiilor Sărbători Fericite şi un an frumos!”.

Dacă anul acesta va avea loc festivalul de la Patriarhie vom urmări cu interes ce va reuşi să facă Mihaela, la Bucureşti.

Constantin Bunilă

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.