Măsuri împotriva abuzurilor din secţiile de pediatrie

0
249

Măsuri împotriva abuzurilor din secţiile de pediatrie

Din fericire, judeţul Gorj fost ferit de cazuri în care micii pacienţi au fost agresaţi în timpul spitalizării. La nivelul altor judeţe, însă, presa a relatat întâmplări înfiorătoare, în care copiii erau legaţi de patul din salon. Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) s-a autosesizat în acele cazuri. În plus, FACIAS solicită Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor Publice identificarea de resurse bugetare necesare deblocării posturilor vacante din secţiile de pediatrie ale unităţilor spitaliceşti din ţară.

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită tragerea la răspundere a tuturor celor ce se fac vinovaţi de abuzurile asupra copiilor internaţi în secţiile de pediatrie. Având în vedere deblocarea posturilor din spitale, anunţată în luna octombrie a anului trecut, FACIAS atenţionează ministerele Sănătăţii şi Finanţelor să găsească urgent resurse de finanţare corespunzătoare deblocării posturilor vacante din secţiile de pediatrie ale unităţilor spitaliceşti din ţară. În acest caz, se impune luarea de urgenţă a unor măsuri deoarece abuzurile asupra micuţilor, aplicate în unităţile spitaliceşti, pot provoca traume irecuperabile acestor copii.
În vederea pedepsirii celor vinovaţi, dar şi pentru ca astfel de cazuri să nu mai aibă loc, FACIAS va acorda consiliere juridică gratuită părinţilor ai căror copii au suferit astfel de abuzuri în spitalele din România.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.