Marin Condescu a revenit la FNME! Cât va costa acest lucru sindicatele

0
455
Foto: www.verticalonline.ro

Marin Condescu a devenit preşedintele de onoare al Federaţiei Naţionale Mine Energie, iar preşedinte este Dumitru Pârvulescu. Asta au ales sindicaliştii care au fost prezenţi la congres în urmă cu o săptămână. Pârvulescu şi adjunctul lui de la Petroşnai, Petre Nica nu s- au gândit însă, ce înseamnă să îl pună pe Condescu în fruntea federaţiei, chiar şi preşedinte de onoare.

    FNME este federaţia care s-a luptat în Gorj cu nedreptăţile pe care le-a făcut Laurenţiu Ciurel, angajaţilor. Cele mai cunoscute sunt discrimările din rândul salariaţilor pentru care a şi fost sancţionat de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Au scos în stradă mii de mineri, iar succesul lor şi faptul că au rezistat să îşi păstreze oameni în sindicat, deşi Ciurel şi-a făcut sindicatele lui, s- a datorat şi faptului că Marin Condescu nu s-a implicat.

Condescu a avut interdicţie să ia legatura cu FNME

    Neimplicarea acestuia nu a fost pentru că nu şi- a mai dorit,ci pentru că instanţa i- a interzis să ia legatura cu FNME, angajaţii Clubului Sportiv Pandurii Tg Jiu şi cei ai Complexului Energetic Oltenia. În 2013 Condescu s-a ales cu un dosar penal, ca urmare a faptului că ar fi cheltuit banii clubului sportiv în favoarea sa. A fost reţinut şi de atunci se judecă. Dosarul este în prezent la Tribunalul Olt. În urmă cu o săptămână, instanţa a decis ca după doi ani să- i ridice interdiciţia de a lua legătura cu cele 3 entităţi. Decizia a venit cu câteva zile înainte de a avea loc congresul FNME, astfel că Marin Condescu a participat şi a fost ales în unanimitate preşedinte de onoare.

    Tot acest trecut al lui Marin Condescu, despre care se spune că punea directori în minerit şi ajuta parlamentari să obţină aceste funcţii, ar putea avea oinfluenţă negativă asupra imaginii pe care şi-au creat-o sindicatele fără Marin Condescu. Mai exact, nimeni nu va crede că cel care conduce de facto este Condescu şi îşi vor pierde credibilitatea.

ecopolitic.ro

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.