Maria Moţa, secretar de stat în Guvernul din umbră al PDL. Predoiu, premier, Macovei- Justitie, Ialomitianu- Finante

0
901

Principalul partid de opoziţie din România a făcut ieri publică componenţa ,,guvernului din umbră”. Cătălin Predoiu, primul-ministru al guvernului alternativ al PDL a anunţat componenţăa guvernului, printre miniştrii din umbră aflându-se Monica Macovei, la Justiţie,  Gheorghe Ialomiţeanu, la Finanţe, Andreea Paul- Economie, Gheorghe Ştefan- Agricultură şi la Energie, Lucian Bode, anunţă Mediafax.

Foro: www.cotidianul.ro
Foto: www.cotidianul.ro

Catălin Predoiu a precizat ca guvernul alternativ al PDL are 16 portofolii, sase din 10 ministri sunt femei, noua din 16 ministri sunt oameni noi, iar media de varsta este de 45 de ani.

Maria Moţa, fostă şefă peste femeile democrat-liberale din Gorj ,,a primit” o funcţie în proaspătul ,,guvern din umbră” format de Predoiu. Moţa, transferată anul trecut  în capitală, la organizaţia sectorului 2 a mai fost şi în trecut secretar de stat, dar la Ministerul Muncii, acum ea fiind nominalizată pe un post similar la acelaşi minister în fruntea căruia a fost ,,numită” Claudia Boghicevici. Printre cei 3 secretari de stat anunţaţi de Predoiu se mai numără şi  Cristina Dobre, la Ministerul Sănătăţii şi Adrian Miroiu la Educaţie.

maria mota

Radu Carp (Externe) este prodecan la Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti, si este doctor în drept, specializarea drept constituţional comparat.

Marinica Dincă (Apărare) este senator de Dolj şi a absolvit Universitatea din Craiova. Este de profesie avocat şi a fost consilier local şi viceprimar al Craiovei.

Alin-Păunel Tişe (Interne) este vicepreşedinte PDL şi senator de Cluj. În perioada 2008 – 2012 a fost preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Monica Macovei (Justiţie) este europarlamentar PDL şi a fost ministru al Justitiei.

Andreea Paul (Economie) este deputat, doctor în drept,  prim-vicepresedinte al Organizatiei de Femei a PDL şi vicepreşedinte PDL.

Gheorghe Ialomiţianu (Finanţe) este deputat de Braşov şi a fost ministru de Finanţe. In 2011, i-a fost acordat Premiul “Ministrul de Finante al anului 2011 in Europa” de catre Revista The Banker – parte a grupului Financial Times.

Gheorghe Ştefan (Agricultură)- este preşedintele organizaţiei PDL Mihăileşti.

Lucian Bode (Energie) este deputat de Sălaj şi a fost în 2012, timp de doua luni, ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Anca Boagiu (Infrastructură), senator, a fost ministru al Transporturilor şi Infrastructurii în perioada 2010 – 2012 şi este vicepreşedinte al Partidului Popular European.

Alexandru Nazare (Fonduri Europene) este deputat de Brăila şi a fost ministru al Transporturilor în guvernul Ungureanu.

Claudia Boghicevici (Muncă) este deputat de Arad şi a fost ministru al Muncii în guvernul Ungureanu.

Sulfina Barbu (Mediu) t ministru al Mediului în perioada 2004 – 2007.

Raluca Turcan (Educaţie) este deputat de Sibiu.

Radu F. Alexandru (Cultură) este vicepreşedinte PDL si are la activ trei mandate de senator, intre 1996-2000, 2000-2004 si 2008-2012.

Sorin Moldovan (Tineret) este preşedinte al Tineretului Democrat Liberal şi a fost vicepreşedinte cu rang de subsecretar de Stat al Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport.

Dragoş Şerban (Sănătate, neafiliat politic)
 este asistent universitar la Universitatea de Medicina Carol Davila şi şef lucrări clinica chirurgie la Spitalul Universitar Bucureşti. A absolvit un curs de management la Harvard şi un MBA în Franţa.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.