MAE TRANSMITE CONDOLEANŢE FAMILIEI PREŞEDINTELUI FONDATOR AL NAŢIUNII SUD-AFRICANE, NELSON MANDELA, POPORULUI SUD-AFRICAN ŞI GUVERNULUI REPUBLICII AFRICA DE SUD

0
274

Ministerul Afacerilor Externe a aflat cu profundă tristețe vestea încetării din viață, la 5 decembrie 2013, a președintelui fondator al națiunii sud-africane, Nelson Mandela.

Nelson-Mandela-9397017-1-402

Laureat al Premiului Nobel pentru Pace în anul 1993 și primul președinte ales în mod democratic al Republicii Africa de Sud, Nelson Mandela intră în istoria universală ca erou al luptei pentru libertate a unui întreg popor și ca promotor, la scară mondială, al celor mai autentice valori democratice.

În pofida greutăților pe care le-a înfruntat pe parcursul vieții sale și a lungului regim de detenție pe care l-a traversat, Nelson Mandela reprezintă un excepțional exemplu de luptă împotriva rasismului și intoleranței, de statură morală ireproșabilă și de conduită ancorată în cel mai profund sens al umanității și înțelegerii între semeni.

Ministerul Afacerilor Externe amintește cu emoție modul în care Nelson Mandela însuși și-a definit sensul vieții: ‘Moartea este ceva inevitabil. Atunci când un om a făcut ceea ce a considerat că este datoria lui față de poporul și țara sa se poate odihni în pace, iar eu cred că am făcut acest efort și de aceea voi dormi pentru eternitate’.

Ministerul Afacerilor Externe transmite pe această cale familiei marelui dispărut, poporului sud-african și guvernului Republicii Africa de Sud cele mai sincere condoleanțe.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.