Liderii PSD Gorj, interesaţi de Ministerul Energiei

0
305

Liderii PSD Gorj, interesaţi de Ministerul Energiei

Astăzi, Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj şi Ion Călinoiu, preşedintele executiv al organizaţiei, participă la şedinţa Comitetului Executiv al Partidului Socială Democrat. Liderii social-democraţi gorjeni au declarat în cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc ieri,  că sunt interesaţi de Ministerul Energiei şi că doresc ca acest minister să fie condus de profesionişti.

Un nou minister îşi face apariţia în Guvernul Ponta 2. Premierul Victor Ponta a stabilit înfiinţarea Ministerului Energiei, care va fi condus, se pare, de social democratul Iulian Iancu. Conducerea organizaţiei din Gorj a Partidului Social Democrat şi-a manifestat interesul pentru acest minister, dorindu-se ca din el să facă parte oameni bine pregătiţi.  Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj şi Ion Călinoiu, preşedintele executiv al organizaţiei, participă la şedinţa Comitetului Executiv al Partidului Socială Democrat, unde se va stabili conducerea fiecărui minister. „Ne interesează multe, dar nu putem să spunem mai multe până nu purtăm o discuţie cu premierul în exerciţiu. Vom mergela Bucureştiîmpreună, eu şi domnul Călinoiu; vom avea o întâlnire cu primul ministru şi dacă reuşim ce ne dorim, vă informăm. Aţi văzut că nici premierul nu a dat un nume de ministru până când nu reuşeşte să treacă prin consultări. Ministerele sunt împărţite pe partide şi fiecare partid discută mâine în Comitetul Executiv propunerile pentru miniştri. Domnul Ponta vine cu o listă în Comitetul Executiv şi îi trebuie aprobarea Comitetului Executiv pentru a merge mai departe cu lista respectivă. Ne interesează Ministerul Energiei. Noi nu am avut niciodată activitatea din minerit şi energie şi este pentru prima dată după Dan Ioan Popescu, când organizaţia dela Gorjare în dreptul ei şi activitatea din minerit şi energie. Ne dăm cu toţii seama că responsabilitatea este foarte, foarte mare şi tocmai de aceea trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce facem în intervalul următor”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj.

Călinoiu vrea specialişti în minister

Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj a precizat că în Minsiterul Economiei trebuie să fie specialişti, oameni bine pregătiţi, care să fie capabili să îndeplinească strategia propusă. „Pe noi ne interesează mai mult nu oamenii care trebuie să ocupe funcţiile, ci ne interesează ca strategia pe care o are Guvernul de a realiza ceea ce şi-a propus: progres în minerit şi energie, menţinerea şi crearea locurilor de muncă la nivelul judeţului Gorj să se facă cu oameni competenţi. Ne interesează foarte mult Ministerul Energiei”, a precizat Călinoiu.

Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu au anunţat că mergla Bucureştipentru a fi participa la numirea celor ce se vor afla în fruntea ministerelor noului Guvern. Forma finală a acestuia va fi prezentată miercuri, la ora 12.00, noua structură urmând să includă mai multe ministere decât în prezent, cu ministerele Economiei şi Finanţelor împărţite în mai multe instituţii şi un ministru-coordonator pentru proiecte de infrastructură.

 

 

 

Carmina Weber

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.