Laurenţiu Ciobotărică vorbeşte despre presiunile la care este supus de când conduce CEO

0
533

Laurenţiu Ciobotărică, cel care îl înlocuieşte pe Laurenţiu Ciurel, după ce aceasta a fost schimbat din funcţie, a prezentat presei primele măsuri pe care le- a luat şi ce urmează să facă. Cel mai important lucru este că a anulat un proiect de un million de euro, bani care urmau aruncaţi pe fereastră de Laurenţiu Ciurel, pentru achiziţionarea unei firme de consultanţă care să vină cu un program de restructurare în cadrul companiei. Noul manager considera că o restructurare internă eficientă, o poate face chiar conducerea, nu cineva din exterior.

Din acest motiv procedura de achiziţie a fost anulată cu 3 zile înainte de deschiderea ofertelor.
Am anulat acea procedură. Poate fi facuta cu resurse proprii, cred că nu poate să fie nimeni mai pregătit să faca aceasta restructurare decat oamenii din companie,” a declarat Laurenţiu Ciobotărică.
Fostul manager Ciurel, plănuise să plătească milionul de euro în trei tranşe din bugetele companiei pe următorii ani.

Audit la cluburile sportive

Laurenţiu Ciobotărică spune că a început deja un audit la toate societăţile la care Complexul Oltenia este acţionar, printre care clubul sportiv Pandurii sau societatea de prestări servicii Minprest. În funcţie de acest rezultat conducerea va lua o hotărâre în legătură cu finanţarea.

Sindicatele din cadrul companiei au cerut să se renunţe la finanţarea activităţilor sportive.

“Am găsit o companie îmbătrânită“

Noul manager spune că va face schimbări interne, deoarece la companie nu există o cultură organizaţinală. De asemenea a declarat că a găsit o companie îmbătrânită. “Pot apărea persoane noi, pot fi promovări, pot fi destituiri, vreau să înţelegeţi că lucrurile astea se fac în orice companie sănătoasă, nu se întâmplă la Târgu Jiu ceva ce nu se întâmplă în orice altă parte. Lucrurile trebuie shimbate şi făcute atent, deoarece nu avem nevoie de instabilitate, nu avem nevoie de tensiuni, nu avem nevoie ca cineva de afară să ne spună ce avem de făcut. Ştim ce avem de făcut,“ a declarat managerul interimar al CEO.

Laurenţiu Ciobotărică vorbeşte despre presiunile care se fac de când conduce CEO

Laurenţiu Ciobotărică spune că nu conduce Complexul Energetic Oltenia decât de o
săptămână, dar deja se fac presiuni asupra sa. A refuzat să spună cine, dar a declarat că se fac intervenţii pentru anumite persoane. ”Sunt de o săptămâna aici şi déjà simt o presiune. Nu sunt detalii pe care trebuie să vi le dau în momentul de faţă. Presiuni se fac, şi la nivelul unei companii aşa cum e complexul ajungi la presiuni. Presiuni pot apărea în orice moment,
presiune poate să apară pe a pune pe cineva sau pe a destitui pe cineva, “ spune Ciobotărică.

Presiuni vin şi din presă

O declaraţie interesantă a noului manager este că presiuni vin şi de la sindicate şi din presă.

“Anumite interpelări care apar şi prin presă să ştiţi că şi eu le citesc şi îmi dau seama din mesajele respective că sunt anumite lucruri create artificial. Am citit un articol în ziar, că Ciobotărică nu o să reziste presiunilor. Care presiuni? Păi uite despre astea discutăm. Lucrul ăsta îl pot lua ca pe o presiune. Numai că vă spun ceva sunt foarte rezistent, va garantez şi o să vă dovedesc, “ a declarat Laurenţiu Ciobotărică.

ecopolitic.ro

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.