LACRIMA, O BUNĂ PRIETENĂ

0
275
Foto: www.winesurf.it
Foto: www.winesurf.it
Foto: www.winesurf.it

 Indiferent ca luam in calcul latura noastra ratioanala sau cea mai putin rationala, lacrimile sunt intr-adevar misterioase. Putem luat explicatia stiintifica drept buna sau putem lua explicatia filosofica sau a unui model al nostru in ceea ce priveste lacrimile, sau, putem explica noi lacrimile.

Una dintre cele mai rationale explicatii in ceea ce priveste lacrimile este aceea care le leaga cu sentimente precum durere, suferinta si in general, cu sentimente puternice. Apoi, mai sunt lacrimi menite sa atraga atentia, mai ales la copii. Bineinteles, mai exista si lacrimi false, ca si perle false dar, noi nu despre ele vorbim, ci despre cele veritabile si cu valoare mare.

Sa terminan cu aceste explicate logice, vom enumera cateva lucruri despre lacrimi. Se pare ca lacrimile au  un rol biochimic, ajuta la eliminarea toxinelor, compozitia este asemanatoare cu a salivei,  rolul lor este de a mentine ochii umezi,  sunt trei tipuri de lacrimi  iar noi vom vorbi despre al treilea tip, lacrimile emotionale.

Toti mari artisti si filosofi au tratat aceasta problema in felul lor, mereu unic, individual. Pentru a nu face o prea brusca trecere, hai sa vedem ce spune marele nostru Emil Cioran despre lacrimi in lucrarea sa Lacrimi si sfinti. Acesta se intreaba ce sunt lacrimile si de unde vin, raspunsul? Unul vag, este acela că lacrimile vin în urma durerii iar cei ce suferă nu doar pentru ei ci şi pentru întreaga omenire, sunt sfinţii, cu toate că, în concepţia lui, nimeni nu poate suferii pentru altcineva decât pentru el însăşi.

Exista definitii, cugete, povesti, poezii si comparatii sublime atunci cand vine vorba de lacrimi insa, uneori se uita cate durere exprima acestea. Lasam la o parte lacrimile ce ne curg atunci cand taiem o ceapa. Lasam la o parte lacrimile de bucurie, de umire. Lasam la o parte lacrimi ce au scopuri marsave si neortodoxe. Luam in calcul lacrimile ce vin din adancul sufletului nostru si care ard pana si pielea ce o ating, atata durere exprima.

In momentul in care avem o durere atat de mare incat ne doboara si nimic nu pare sa ne aline, lacrima pare a fi cea mai buna prietena. Plangi pana simti ca te doare pana si respiratia, plagi pana simti ca ai plans pentru toata lumea, plangi pana simti ca nu mai ai lacrimi, ca ti-au secat. Abia dupa acest process vei simti ca lacrimi iti este prietena. Te va elibera. Nu este o alifie contra durerii insa, este o buna metoda de a te elibera de sentimente puternice. De obicei, te si oboseste si deci, iti ofera un bun somn ce incetul cu incetul te indeparteaza de la necazul tau.

Menai Olga

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.