La UCB, 964 de candidați și-au confirmat locurile

0
252

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a organizat şi desfăşurat în luna iulie și începutul lunii august admiterea la studii universitare de licenţă şi masterat. La facultățile de Inginerie, Științe Economice și Gestionarea Afacerilor, precum și la şi facultatea de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative adminterea s-a desfășurat pe bază de concurs de dosare. Media de admitere a fost media aritmetică a probelor de la examenul de bacalaureat.

La alte facultăți din cadrul UCB, admiterea s-a susținut pe bază de dosare și probe practice eliminatorii. La Facultatea de Asistenţă Medicală, Arte şi Ştiinţe ale Educaţiei (pentru programul de studii Sculptură s-a susţinut o probă practică eliminatorie, studiu – desen) şi la Facultatea de Educaţie Fizică, Litere şi Kinetoterapie (pentru programele de studii Educaţie fizică şi sportivă şi Kinetoterapie şi motricitate specială, s-a susţinut o probă eliminatorie de aptitudini psiho-motrice specifice, notată cu admis / respins; media de admitere a fost media ponderată, calculată astfel:  30 % nota obţinută la examenul de bacalaureat la proba scrisă la disciplina Limba şi Literatura Română; 70 % media aritmetică a probelor de la examenul de bacalaureat; pentru programul de studii Limba şi literatura engleză – Limba şi literatura română, media de admitere a fost media ponderată, calculată după cum urmează: 50 % nota obţinută la examenul de bacalaureat la proba scrisă la disciplina Limba şi Literatura Română; 50 % media aritmetică a probelor de la examenul de bacalaureat).

La studiile de master, pentru anul universitar 2013-2014, examenul de admitere s-a desfăşurat pe bază de concurs de dosare la toate facultăţile componente. Media de admitere a fost media examenului de finalizare a studiilor (examen de licenţă/diplomă).

Scutiți de taxe

Studenţii care vor urma simultan cursurile a două specializări din cadrul Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu beneficiază de: reducerea cu 25% a taxei de şcolarizare la fiecare specializare, în cazul în care urmează simultan două specializări în regim cu taxă; reducerea cu 25% a taxei de şcolarizare la specializarea cu taxă, în cazul în care urmează simultan două specializări, din care una în regim cu taxă şi cealaltă în regim fără taxă. Copiii angajaţilor Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu au fost scutiţi de plata taxelor de înscriere la examenul de admitere. De asemenea, au fost scutiţi de plata taxelor de înscriere candidaţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi de la casele de copii sau din plasament familial, copiii eroilor-martiri ai Revoluţiei, precum şi candidaţii răniţi în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989. 

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a scos la concurs pentru acest an școlar 1.830 de locuri. Conform situaţiei finale transmise în data de 03.08.2013, din cei 1406 înscrişi şi-au confirmat locurile, 964 de candidaţi, ceea ce înseamnă 52,68 % din totalul locurilor scoase la concurs. Locurile rămase neocupate vor fi scoase la concurs în sesiunea de admitere organizată în luna septembrie 2013, în perioada 06.09.2013 – 16.09.2013. Este vorba 866 de locuri (606 locuri la studii universitare de licenţă din care 116 pentru Învăţământ la Distanţă şi 260 de locuri pentru studii universitare de masterat). Pentru studiile universitare de licenţă, la nivelul U.C.B. Târgu-Jiu, mediile de admitere au fost cuprinse între 9,93 şi 6,00 (pentru locurile finanţate de la bugetul de stat) şi 9,87 – 5,70 (pentru locurile cu taxă). Pentru studiile de masterat, mediile au fost între 10,00 şi 8,80 (pentru locurile finanţate de la bugetul de stat) şi 10,00 – 6,00 (pentru locurile cu taxă).

 

ALEXANDRU PREDA

 

 

 

 

 

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.