La Râpa şi Leurda drumurile sunt ,,ca în palmă”

0
231

Râpa şi Leurda, două din satele aparţinătoare municipiului Motru, se laudă de luna trecută cu drumuri ,,ca-n palmă”. Drumurile, în trecut aproape inutilizabile, asigură legătura locuitorilor cu municipiul Motru, astăzi, în condiţii excelente. Aceste rute, în trecut aflate într-o stare avansată de deteriorare, pe drumul ce face legătura între Motru şi Râpa lipsind chiar orice urmă de material asfaltic, au dat nenumărate bătăi de cap autorităţilor locale.

 

Drumurile reabilitate cu bani de la Guvern şi bugetul local

La Leurda, drumul a fost în atenţia autorităţilor locale de multă vreme din cauza stării avansate de degradare care punea probleme locuitorilor din zonă. ,,Măreaţa lucrare” a fost realizată prin intermediul Programului Naţional PNDR, fiind finanţat atât de la Guvern, cât şi de la bugetul local: 30% finanţare de la bugetul naţional, iar restul, de 70% a fost suportat de la bugetul local al municipiului Motru. Lucrarea, una de amploare la partea carosabilă, acostamente şi aranjarea podurilor şi podeţelor, s-a finalizat luna trecută prin turnarea stratului de uzură şi aplicarea de marcaje rutiere şi a costat 1.676.837 de lei.

Foto: Monitorul de Motru

La Râpa, drumul început anul trecut, peste care s-a aşternut în această iarnă şi un strat de zăpadă, a fost în sfârşit finalizat, tot luna trecută, prin turnarea stratului de uzură şi a costat 3.670.400 de lei. Cele două drumuri finalizate şi modernizate de Staicons Company SRL din Băile Herculane fac parte din ,,programul” primarului din Motru care şi-a propus ca la finele acestui mandat să fie reabilitate toate drumurile din localităţile ce aparţin municipiului.

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.