La Rânca, s-a aşternut primul strat de zăpadă din acest sezon

0
303

vf. Papusa

Temperaturile foarte scăzute din ultimele zile au făcut ca primii fulgi de nea să-şi facă apariţia în munţii din Gorj. La peste 2.000 de metri s-au aşternut câţiva centimetri de zăpadă. Astfel, în plină toamnă, sa aşternut şi primul strat de zăpadă la Rânca.

Prima ninsoare din acest sezon i-a surprins pe cei care îşi plănuiseră o excursie pe Transalpina la sfârşit de săptămână. Câţiva centimetri de zăpadă s-au aşternut pe Drumul Regelui – cum i se mai spune Transalpinei – la peste 2.000 de metri. Totuşi, se pare că această ninsoare nu este ceva anormal, în anii trecuţi primii fulgi de nea aşternându-se chiar mai devreme. Ninsorile au început să cadă în noaptea de marţi spre miercuri şi câţiva centimetri de zăpadă s-au aşternut inclusiv în staţiunea Rânca. Transalpina s-a închis, oficial, şi aşa va rămâne până în primăvară.

Ninsori serioase la munte, în plina toamnă

Zăpada căzută în plină toamnă a înfrumuseţat peisajul de pe Transalpina, făcându-l să pară cu adevărat hibernal. Totuşi, potrivit reprezentanţilor Salvamont Gorj, cel mai probabil, ninsori serioase vor apărea abia spre final de octombrie. Sezonul de schi va începe, în cel mai fericit caz, la sfârşitul lui noiembrie, sau chiar la începutul lui decembrie. Închiderea oficială a Transalpinei are loc, de regulă, la începutul lunii noiembrie, însă date fiind condiţiile meteorologice s-a decis interzicerea tranzitării acestui drum până în primăvară.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.