La Aiud piatra de granit produce… scântei

0
202

Un consilier local din municipiul Aiud acuză de proastă gestionare și de furt administrația publică locală și a anunțat că va face plângere penală la DNA, Poliția Economică și Curtea de Conturi .

Administrația publică a municipiului Aiud va fi pusă în postura de a da seama în fața procurorilor despre modul în care a folosit peste 700 de tone de piatră piatră cubică din granit.

Consilierul local Tiberiu Budușan a făcut public, prin intermediul unui comunicat, că: „O să sesizez Curtea de Conturi, DNA, Poliția Economică pentru că își bat ( lucrătorii din administrația publică n.r.) joc de noi” .

Budușan acuză faptul că din cele peste 700 de tone de piatră care ar fi trebuit contabilizată și gestionată, la această oră mai este foarte puțină, usor peste 70 de tone și din aceasta se vinde, „la negru”, unor persoane ce fac parte din cercul de prieteni ai conducerii administrative  a municipiului.

„Deși această acțiune se poate numi furt se pare că celor din administrație nu le pasă. Își bat joc de noi. Se fură cu camionul și nici măcar nu se sinchisesc să-și acopere urmele. Vă aduc drept dovadă cateva fotografii în care se vede cât se întindeau grămezile de piatră, cât a mai rămas și urmele de roți de camion lăsate ca urmare a transporturilor făcute. Am și informații despre persoane cărora „li s-a dat/vândut piatră” mai afirmă consilierul Tiberiu Budușan.

Tensiunea dintre consilierul local și administrația publică locala a început în urmă cu aproximativ o lună, atunci când acesta a inițiat un proiect de hotărâre prin care se propunea  acordarea, cu titlu gratuit, o cantitate de piatră bisericii ortodoxe din localitatea aparținătoare Gârbova de Jos, proiect respins de către coaliția majoritară a Consiliului Local Aiud. Atunci, spre surprinderea majorității celor care au asistat la ședință, s-a aflat că din cele peste 700 de tone, atât cât potrivit calculelor ar fi trebuit să rezulte în urma decopertării unor străzi ,administrația locală mai are doar aproximativ 122 de tone și că această piatră nu a fost nici măcar contabilizată deși, potrivit legii, așa ar fi trebuit să se întâmple.

„Alții cum sunt cei din Alba Iulia dau bani grei pentru astfel de piatră. Este inadmisibil ca o materie primă care ar costa aproximativ 700 lei pentru o tonă, adică o valoare de aproximativ 500.000 lei, să nu fie evidențiată în actele contabile ale Serviciului Public ce se ocupă de administrarea patrimoniului municipiului. În aceste condiții nici nu încape îndoială că fiecare a făcut ce și cum a vrut cu această piatră. Există două explicații posibile pentru acest lucru: ori s-a greșit și nu s-a contabilizat, dintr-o neglijență, ori nu s-a contabilizat cu bună știință. Oricum, oricare ar fi cauza, cei vinovați trebuie să plătească” ne-a declarat consilierul Budușan.

 

Dorel Lazăr

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.