,,Judecătorul Iacob încearcă să-l scape pe Rămescu”

0
295

Un administrator al unei societăţi comerciale din municipiul Motru ameninţă că va depune plângeri la Consiliul Superior al Magistraturii, la Parchetele de pe lângă Tribunalul Gorj şi de pe lângă Curtea de Apel Craiova, la IGPR şi va merge până în „pânzele albe” dacă nu i se va face dreptate în ,,necazul” său pe care-l are cu judecătorul Constantin Iacob, de la Judecătoria Motru, și cu omul de afaceri Mihail Rămescu.

Contract nefinalizat

La data de 8.10.2008, între Mihai Mănescu, în calitate de administrator al SC Nicalmar SRL Motru, şi Mihail Rămescu, administrator al SC Ghiocela PROD COM SRL Motru, a fost încheiat contractul nr.40/2008 având ca obiect construcţia, modificarea şi extinderea unui spaţiu comercial, Mănescu fiind beneficiarul, iar Ghiocela, constructorul. Din motive ştiute doar de părţile contractante, construcţia nu a fost finalizată, Mihai Mănescu susținând că lucrările au fost întrerupte în primăvara anului 2009 şi în prezent sunt la fel, deşi s-a insistat ca firma constructoare să execute lucrarea.

Rămescu are însă o altă versiune și susţine că SC Nicalmar SRL avea să îi achite facturi în valoare de 264.825,62 de lei, acesta fiind motivul pentru care nu au mai fost executate lucrările. ,,El are să îmi mai plătească încă 2 miliarde (n.r. 2 miliarde de lei vechi) la acel spaţiu. Din această cauză au fost oprite lucrările. Astea sunt costuri fără penalităţi. Trebuia să îmi plătească prima tranşă, a doua, a treia, a patra… Ăstea sunt lucruri care le va arăta instanţa. Eu i-am tăiat factură de 5 miliarde opt sute (n.r. lei vechi), el a primit-o şi a plătit 3 miliarde. Asta e toată problema”, a declarat Mihail Rămescu.

Poveste tranşată în instanţă

Deşi au fost colegi de şcoală, părţile nu au ajuns la un consens pentru încheierea litigiului, motiv pentru care au luat drumul judecăţii, plimbându-se ,,de la Ana la Caiafa”, chiar ,,sfârşitul lumii” din 2012 găsindu-i în sala de judecată, fiecare considerând că dreptatea este de partea lui.

Astfel, Mihai Mănescu, printr-o cerere reconvenţională adresată instanţei de judecată, solicită ca Ghiocela să-i plătească 264.825,62 de lei, motivând că această sumă i-a fost încasată în plus faţă de lucrările executate şi mai cerea refacerea lucrărilor cu un alt constructor şi daune interese de 0,5% pe zi întârziere din suma achitată conform contractului.

Într-un litigiu comercial de pe rolul Judecătoriei Motru, Mihail Rămescu chema în judecată pe pârâta debitoare SC Nicalmar SRL, solicitând instanţei să oblige această societate să-i plătească suma restantă de 85.587.25 RON, reprezentând lucrările efectuate în temeiul contractului şi lucrările suplimentare convenite între părţi. ,,A încercat pe mai multe căi, a încercat după aceea (n.r Mihail Rămescu), starea de faliment. L-a introdus tot la o apropiată de-a lui, doamna Pănoiu. Ea mi-a aruncat hârtiile pe masă şi zicea să nu mai merg la dosar că mă înfundă. Eu căutam să-i dovedesc cu probe pentru că el m-a pus să semnez nişte facturi şi eu am semnat facturi, nu mi-am dat seama, am zis ca să-i virez banii”, a precizat Mihai Mănescu.

Administratorul SC Ghiocela PROD COM SRL neagă acuzaţiile lui Mihai Mănescu, spunând că, în prezent, pe rolul instanţei de judecată au o cauză civilă în curs de judecată. ,,De unde scoate el minciuni de felul acesta, nu ştiu! El încearcă orice ca să nu plătească. El a mai fost în insolvenţă pe aceeaşi problemă la Curtea de Apel Craiova. În final tot eu l-am scăpat, pentru că dacă intra în insolvenţă era banca, erau finanţele. Acum am plecat pe civil, ca să ajung să îi fac executare”, a mai declarat Mihail Rămescu.

Judecătorul Iacob, cuiul lu’ Pepelea

Judecătorului Constantin Iacob i se aduc însă acuzaţii grave de către Mănescu Mihai, acesta fiind ,,arătat cu degetul” că este ,,avocatul familiei Rămescu” şi că toate procesele în care această familie este implicată ajung să le judece el, strigătul de disperare al familiei Mănescu către autorităţile statului competente fiind  să se facă ,,inspecţie la Judecătoria Motru”.

,,Uite cum face judecătorul ăsta (n.r  Constantin Iacob), toate dosarele lu’ Rămescu le preia el. A mai avut o firmă din Motru procese cu el, SC Vasilescu parcă, că Vasilescu îl cheamă, şi tot la el a picat. Înseamnă că el le dă expres ca să pice la el, să-l ajute în dosare. (…) L-au sprijinit mulţi, dar acum probabil s-au mai şi retras”, a afirmat Mihai Mănescu.

Şi cum justiţia este oarbă vor curge multe vorbe pe Motru până la finalizarea procesului. Cum judecătorul Iacob nu a răspuns la telefon pentru a-şi spune punctul de vedere, reprezentanţii Judecătoriei Motru au precizat că în zilele următoare vor formula un punct de vedere cu privire la aceste aspecte.

Alexandru Preda

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.