ITM Gorj, a aplicat sancţiuni de peste 70.000 de lei

0
207

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, a desfăşurat, timp de 4 zile, 8-12 iulie a.c., actiuni de îndrumare, prevenţie şi control în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sanătăţii în muncă.

În domeniul relaţiilor de muncă, inspectorii ITM, au efectuat 30 de controale, 29 dintre acestea au fost făcute pentru depistarea şi combaterea cazurilor fără forme legale de angajare. Acesştia au depistat, în urma controalelor efectuate, 3 angajatori care utilizau ,,munca la negru”, având  7 persoane fără forme legale de angajare. Au fost aplicate amenzi, în valoare de 70.000 de lei către cei 3 angajatori care utilizau forţă de muncă fără forme legale de angajare.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 31 de controale pentru respectarea prevederilor legale, cercetarea accidentelor de munca şi a incidentelor periculoase. Inspectorii au depistat, 34 de neconformităţi pentru care au aplicat amenzi în cuantumul sumei de 9.500 de lei. Principalele nereguli au fost neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă, neasigurarea organizării si funcţionării comitetului de securitate si sănătate în muncă, instruirea necorespunzătoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare ale echipamentelor de muncă şi neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă.

 

ALEXANDRU PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.