Ion Ruşeţ dezmite zvonurile conform cărora în zona Motru vor fi disponibilizaţi peste 1.000 de angajaţi din minerit

0
168

Ieri a fost a doua zi de proteste în Bucureşti unde au particiapt 100 de mineri de la Sindicatul Mine Energie Jilț și Sindicatul Energie Craiova pentru a picheta sediul ANRE. Aceste prosteste vor continua până în data de 24 mai, zilnic, pentru ca ANRE să respecte ordonanța de urgență dată de Guvern care obligă compania să livreze 500 de Mw/h în sistemul energetic național.

Astăzi protestele vor continua cu sindicaliștii de la Roşiuţa, Ploștina, Motru și Lupoaia. Ion Moraru, secretarul executiv de la mina Jilţ a precizat că  cei de la ANRE sabotează energia românească, provocând pierderi de 200.000 de Euro pe zi CEO, iar guvernanții au uitat de promisiunile din campania electorală din decembrie.

Prim-vicepreşedintele FNME, Ion Ruşeţ, a precizat că în cele două zile de proteste au avut loc întrevederi între autoritate şi delegaţiile de negociatori din partea FNME, făcându-se pași importanți pentru eliminare dezacordurilor dintre solicitanți și Autoritatea Națională pentru Reglementarea Energiei. Se așteaptă ca demersurile să fie finalizate printr-un protocol, protocol ce trebuie să fie favorabil pentru muncitori. Dacă cererile  vor fi acceptate şi totul va decurge bine, sindicaliștii vor sista acțiunile de protest.

,,Atât ieri, cât şi astăzi, au fost întâlniri la nivelul autorităţii. Delegaţiile noastre de negociatori sunt prezente la aceste conferinţe […], deja s-au făcut paşi importanţi pentru a elimina dezacordurile dintre noi şi autoritate […], aşteptăm ca aceşti paşi să fie finalizaţi printr-un protocol. Dacă acest protocol este unul care nu trebuie să fie convenabil pentru noi, ci favorabil pentru cetăţenii acestei ţări, dar şi pentru compania din care noi facem parte şi unde ne desfăşurăm activitatea, lucrurile vor fi în regulă şi probabil că se va trece la suspendarea protestelor”.

Ion Ruşeţ dezmite zvonurile conform cărora în zona Motru vor fi disponibilizaţi peste 1.000 de angajaţi din minerit

Punctul de vedere al Prim-vicepreşedintelui FNME, Ion Ruşet referitor la zvonul disponibilizării a peste 1.ooo de angajaţi din minerit din zona Motru:

,,În momentul de faţă administraţia nu ne-a făcut o asemenea comunicare, nu există în momentul de faţă o astfel de dezbatere aşa cum sunt cerinţele Contractului Colectiv de Muncă […] În opinia noastră lucrurile de genul acesta nu trebuie făcute sectorial, ci în ansamblul companiei şi nu numai în ceea ce priveşte reducerea cheltuielilor cu munca vie ci şi cu reducerea întregului pachet de cheltuieli, inclusiv cele materiale. Nu avem până în momentul de faţă o notificare din partea administraţiei. În momentul în care vom avea această notificare, vom analiza şi vom decide în concordanţă cu hotărârile organelor colective şi cu poziţia exprimată de delegaţii sindicali”. 

A.P.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.