Iohannis se vede în locul lui Ponta

0
254

Iohannis se vede în locul lui Ponta

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, proaspăt membru PNL, a declarat miercuri seară că în prezent nu intră în calculele sale nici postul de premier al României, nici un post de ministru în Guvernul Ponta, dar în perspectivă nu exclude nici postul de preşedinte al României, nici pe cel de prim-ministru.

Invitat la o emisiune televizată, primarul Sibiului a precizat că în viitor sevede la cârma ţării sau în fruntea Guvernului. “Nu mă mut în Bucureşti, să ştiţi. Cu siguranţă voi cunoaşte drumul foarte, foarte bine. Vin cu maşina. Mă simt legat de Sibiu. (…) Dacă ne jucăm un pic, momentan, nu aş alege nici una, nici alta (funcţia de premier sau preşedinte al României n.r.). Dar în perspectivă, nu exclud nici una, nici alta”, a spus Klaus Iohannis. Întrebat dacă se consideră un adversar al lui Victor Ponta, Klaus Iohannis a spus că nu se consideră un oponent al lui. “Eu am intrat în PNL. În momentul de faţă, nu văd aceste roluri. În perspectivă, da, este posibil, peste câţiva ani să se rediscute chestiunea dacă aş putea sau nu să fiu candidat pentru prim-ministru, dar deocamdată nu intră în calcul această chestiune”, a menţionat Iohannis.
Primarul Sibiului vizează o funcţie în conducerea PNL, conform unor surse din Forumul Democrat al Germanilor din România, formaţiune politică pe care încă o conduce, dar din fruntea căreia este aşteptat să demisioneze, pentru a rămâne un simplu membru. Alegerea noului lider naţional al FDGR urmează să se facă la Sibiu, pe 5 martie, când a fost deja convocată Adunarea Generală a Reprezentanţilor.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.