Inspectorii OPC „au probat” ochelarii de soare

0
198

În plin sezon estival, comisarii de la Protecţia Consumatorilor Gorj au efectuat controale pentru a verifica dacă ,,produsele de sezon” respectă prevederile legale privind protecţia consumatorilor. Au fost luaţi la ,,puricat” comercianţii care aveau la vânzare ochelari de soare, produse cosmetice de protecţie solară (,,pentru băi de soare” sau ,,pentru plajă”) şi a autobronzantelor (,,pentru bronzare fără soare” sau ,,sunless”).

Inspectorii au verificat dacă produsele comercializate aveau inscripţionate identificarea producătorului sau a furnizorului (adresă şi denumire), instrucţiunile de utilizare, existenţa informaţiilor în limba română, ţara de origine pentru produsele fabricate în UE, numărul pentru categoria de filtru, numărul şi anul acestui standard european, alături de gradul de protecţie a ochiului pentru observarea directă a soarelui.

Produse retrase de pe piaţă

Cum era de aşteptat, inspectorii au constatat în urma controlului efectuat la 30 de operatori economici o serie de nereguli, de la lipsa informaţiilor privind numele şi adresa producătorului, la lipsa traducerii în limba română, şi până la neafişarea într-un mod lizibil a denumirii unităţii şi a codului unic de înregistrare la registrul comerţului, alături de preţurile produselor supuse comercializării.

Astfel, au fost sancţionaţi 21 de operatori economici cu amenzi contravenţionale în valoarea totală de 15.000 de lei, fiind dispusă şi oprirea temporară de la comercializare a anumitor produse până la completarea informaţiilor traduse în limba română. Valoarea produselor care trebuie supuse acestor ,,modificări lingvistice” a fost aproximată de inspectorii CJPC Gorj la suma de 2.860 de lei.

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.